Uskoro počinje izvoz mesa u Tursku

Bez autora
Dec 03 2019

Firma “Tareks”, koja posluje u okviru turske Unije poljoprivrednih kreditnih zadruga, obaviće izvoz 3.000 tona mesa iz BiH u Tursku, a početak je planiran već u ovom mjesecu. Direktor “Tareksa” Adem Tatli rekao da se već ovog mjeseca planira početi sa izvozom mesa, napominjući da će što prije biti završen izvoz ugovorene kvote mesa u Tursku za ovu godinu. Naveo je da je ova firma, čija je glavna djelatnost stočarstvo, osnovana prije dvije sedmice u BiH, dodavši da će raditi i na drugim projektima u poljoprivrednom sektoru. Nećemo se baviti samo izvozom mesa u Tursku. Planiramo da poljoprivrednicima u BiH podijelimo krupnu stoku, ovdje obavimo klanje i potom meso izvezemo u Tursku, rekao je Tatli.

Uskoro počinje izvoz mesa u TurskuFirma “Tareks”, koja posluje u okviru turske Unije poljoprivrednih kreditnih zadruga, obaviće izvoz 3.000 tona mesa iz BiH u Tursku, a početak je planiran već u ovom mjesecu.

Direktor “Tareksa” Adem Tatli rekao da se već ovog mjeseca planira početi sa izvozom mesa, napominjući da će što prije biti završen izvoz ugovorene kvote mesa u Tursku za ovu godinu.

On je naveo da je ova firma, čija je glavna djelatnost stočarstvo, osnovana prije dvije sedmice u BiH, dodavši da će raditi i na drugim projektima u poljoprivrednom sektoru.

“Nećemo se baviti samo izvozom mesa u Tursku. Planiramo da poljoprivrednicima u BiH podijelimo krupnu stoku, ovdje obavimo klanje i potom meso izvezemo u Tursku”, rekao je Tatli za agenciju “Anadolija”.

On je istakao da se projekat sprovodi u saradnji sa Savjetom ministara i Zirat bankom.

“Krupnu stoku ćemo distribuisati poljoprivrednicima u BiH. Trenutni cilj nam je 15.000 grla. Ova krupna stoka neće biti izvezena samo u Tursku, nego možda i u Evropu”, rekao je Tatli.

On je istakao da poljoprivredne kreditne zadruge, u okviru kojih djeluje ova firma, posluju i u drugim zemljama, kao što su Iran, Katar, Kina i Bugarska.

Prema njegovim riječima, poljoprivredne kreditne zadruge imaju 1.700 filijala u ukupno 17 regija sa budžetom od sedam milijardi evra, te da pod njihovim okriljem posluje ukupno 14 firmi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik