Gornji Milanovac pravi dva velika bazena, investicija "teška" 276 miliona dinara

Bez autora
Dec 04 2019

U Gornjem Milanovcu će novi projekti s realizacijom početi sledeće godine, kada je planirana izgradnja dva velika građevinska objekta. Jedan je zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu, a drugi je izgradnja otvorenog bazena na Rudniku, koji će, sa budućim Vizitorskim centrom, oživeti Rudnik i njegov turistički potencijal. Vrednost ove investicije je 152,5 miliona dinara, što će biti izdvojeno iz budžeta opštine. Pored brojnih zahteva za infrastrukturno uređivanje, naši građani su se izjasnili da je zatvoren bazen ono što im je izuzetno potrebno. Mi poštujemo njihovu volju, tako da je u postupku izrada delova projekta za dobijanje potrebnih dozvola za izgradnju u skladu sa zakonom, izjavio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Gornji Milanovac pravi dva velika bazena, investicija "teška" 276 miliona dinaraU Gornjem Milanovcu će novi projekti s realizacijom početi sledeće godine, kada je planirana izgradnja dva velika građevinska objekta.

Jedan je zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu, a drugi je izgradnja otvorenog bazena na Rudniku, koji će, sa budućim Vizitorskim centrom, oživeti Rudnik i njegov turistički potencijal. Vrednost ove investicije je 152,5 miliona dinara, što će biti izdvojeno iz budžeta opštine.

"Pored brojnih zahteva za infrastrukturno uređivanje, naši građani su se izjasnili da je zatvoren bazen ono što im je izuzetno potrebno. Mi poštujemo njihovu volju, tako da je u postupku izrada delova projekta za dobijanje potrebnih dozvola za izgradnju u skladu sa zakonom", izjavio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

On je dodao i da bi radovi trebalo da počnu početkom sledeće građevinske sezone.

Objekat zatvorenog bazena je projektovan kao objekat moderne arhitekture koji se sastoji od centralnog najvišeg dela i bočnih nižih delova, a u centralnom delu objekta u prizemnoj etaži je pozicioniran bazen dimenzija 23m/18m sa platoima, piše Rina.

Kompleks otvorenih bazena na Rudniku sastojaće se iz bazena za plivače i bazena za decu.

"Predviđeni budžet opštine Gornji Milanovac za sledeću godinu je 1,5 milijardi dinara. Pored već pomenutih investicija, novac će biti uložen u putnu infrastrukturu, za šta su planirana sredstva od 276.600.000 dinara”, naglasio je Kovačević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik