Poziv za prijavu na program „Devojke u tehnologiji“

Bez autora
Dec 05 2019

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Američka privredna komora Srbije uputili su poziv studentkinjama završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program „Devojke u tehnologiji“.Državna sekretarka Ministarstva Tatjana Matić rekla je tim povodom da je ovaj program, koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a, samo jedan u nizu projekata koje je to ministarstvo podržalo ili sprovelo sa ciljem većeg uključivanja devojaka i žena u digitalni sektor. Matić je poručila da veće učešće žena u digitalnoj evoluciji omogućava njihovo ekonomsko osnaživanje, ali doprinosi i razvoju ovog sektora, koji upravo zahvaljujući raznovrsnosti, inovativnosti i kreativnosti donosi dodatu vrednost ukupnom društvenom napretku.

Poziv za prijavu na program „Devojke u tehnologiji“Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Američka privredna komora Srbije uputili su poziv studentkinjama završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program „Devojke u tehnologiji“.

Državna sekretarka Ministarstva Tatjana Matić rekla je tim povodom da je ovaj program, koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a, samo jedan u nizu projekata koje je to ministarstvo podržalo ili sprovelo sa ciljem većeg uključivanja devojaka i žena u digitalni sektor.

Matić je poručila da veće učešće žena u digitalnoj evoluciji omogućava njihovo ekonomsko osnaživanje, ali doprinosi i razvoju ovog sektora, koji upravo zahvaljujući raznovrsnosti, inovativnosti i kreativnosti donosi dodatu vrednost ukupnom društvenom napretku.

Program „Devojke u tehnologiji“ čini spoj različitih aktivnosti koje imaju za cilj međusobno povezivanje, sticanje konkretnih znanja za rad na IKT poslovima i u IKT kompanijama, osnaživanje liderskih veština učesnica i rad na zajedničkom projektnom zadatku.

Potrebno je da zainteresovane studentkinje pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo ili video na imejl info@amcham.rs, najkasnije do subote, 14. decembra.

Dodatne informacije o ovom programu nalaze se na veb-stranici www.amcham.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik