Yavuz: Nove investicije i zapošljavanja glavni cilj u 2020.

Bez autora
Dec 09 2019

U 2020. godini, kompanija Yavuz obilježit će svoj jubilej od 15 godina aktivnog rada i djelovanja na tržištu Bosne i Hercegovine. Od svog osinvanja do danas, kompanija Yavuz Company doo otvorila je tri fabrike, te 16 poslovnih jedinica u BiH. Također, ova uspješna kompanija proizvela je prve i jedine bh. PVC profile, koji se proizvode u Brčkom. Ova kompanija 2019. poslovnu godinu završava sa više od 400 uposlenika, od kojih samo 130 radi u fabrici smještenoj u Brčkom. U današnje vrijeme kada je veliki broj konkurencije u našem poslovanju, teško je boriti se sa igračima koji su na tržištu BiH, mnogo više i duže zastupljeni od nas. Ali to nama nije prepreka da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, da klijentima nudimo perfektan proizvod koji cijenom i kvalitetom zadovoljava najstrožije standarde Evropske unije.

Yavuz: Nove investicije i zapošljavanja glavni cilj u 2020.U 2020. godini, kompanija Yavuz obilježit će svoj jubilej od 15 godina aktivnog rada i djelovanja na tržištu Bosne i Hercegovine.

Od svog osinvanja do danas, kompanija Yavuz Company doo otvorila je tri fabrike, te 16 poslovnih jedinica u BiH. Također, ova uspješna kompanija proizvela je prve i jedine bh. PVC profile, koji se proizvode u Brčkom. Ova kompanija 2019. poslovnu godinu završava sa više od 400 uposlenika, od kojih samo 130 radi u fabrici smještenoj u Brčkom.

„U današnje vrijeme kada je veliki broj konkurencije u našem poslovanju, teško je boriti se sa igračima koji su na tržištu BiH, mnogo više i duže zastupljeni od nas. Ali to nama nije prepreka da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, da klijentima nudimo perfektan proizvod koji cijenom i kvalitetom zadovoljava najstrožije standarde Evropske unije. Naš cilj je da u 2020. godini idemo korak dalje, da pojačamo tržišni udio, razvoj novih i inovativnih proizvoda, da svoje djelovanje iz BiH proširimo i na zemlje regiona, te da se orjentišemo na izvoz naših prizvoda iz BiH diljem svijeta", izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije Yavuz Company doo.

Kompaniji Yavuz u 2020. godini glavni cilj bit će širenje svojih proizvodnih pogona, te će sa postojećih 10.000 kvadratnih metara zatvorenih pogona, 6.000 m2 otvorenog prostora i ukupne površine od 44.000 m2, doći do proširenja pogona na dodatnih 5.000 m2. Riječ je o fabrici smještenoj u Brčkom, koja je ujedno jedna od najvećih fabrika u ovom djelu naše zemlje.

„Investicije u proizvodnje pogone i razvoj novih proizvoda, naš su najveći cilj. S tim u vezi ukoliko ulažemo u proizvodnju, logičan slijed su i upošljavanja nove radne snage. Obzirom na jako lošu ekonomsku situaciju u našoj zemlji, te odliv mladih ljudi, ali i stručnog kadra, kompanija Yavuz će tokom 2020. godine raditi na povećanju svog kadra te će se zasigurno uposliti 10-15% novih uposlenika, koji će raditi u našim fabrikama ili prodajnim jedinicama, kojih samo u BiH imamo 19", dodao je Mustafa Yavuz.

Bitno za istaći je da ova kompanija od svog osnivanja 2005. godine, pa do danas svake godine povećava prodaju i izvoz za 30 posto. Kompanija Yavuz svoje proizvode, proizvedene u BiH izvozi u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Makedoniju, Njemačku, Tursku, Nigeriju, Alžir, Tajland i druge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik