JGL je drugi najveći hrvatski biznis u Rusiji, tamo ostvaruju 40 posto prihoda

Bez autora
Dec 10 2019

Za Jadran Galenski Laboratorij rusko tržište je ključno, jer na njemu ostvaruje oko 40 posto ukupnih prihoda od prodaje te je drugi najveći hrvatski "biznis" u Ruskoj Federaciji, rekao je u ponedjeljak predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani tijekom posjeta veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova toj riječkoj tvrtki. Azimov je razgledao pogone JGL-a te se u razgovoru s domaćinima zanimao za poslovanje tvrtke, suradnju, tržišta, probleme poslovanja u Ruskoj Federaciji itd. JGL je specijaliziran za razvoj i proizvodnju sterilnih proizvoda s dodanom vrijednošću u oftalmologiji i otorinolaringologiji, a iz tvrtke ističu da su prisutni na 50 tržišta, ali je rusko tržište najveće i jako važno.

JGL je drugi najveći hrvatski biznis u Rusiji, tamo ostvaruju 40 posto prihodaZa Jadran Galenski Laboratorij (JGL) rusko tržište je ključno, jer na njemu ostvaruje oko 40 posto ukupnih prihoda od prodaje te je drugi najveći hrvatski "biznis" u Ruskoj Federaciji, rekao je u ponedjeljak predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani tijekom posjeta veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova toj riječkoj tvrtki.

Azimov je razgledao pogone JGL-a te se u razgovoru s domaćinima zanimao za poslovanje tvrtke, suradnju, tržišta, probleme poslovanja u Ruskoj Federaciji itd.

JGL je specijaliziran za razvoj i proizvodnju sterilnih proizvoda s dodanom vrijednošću u oftalmologiji i otorinolaringologiji, a iz tvrtke ističu da su prisutni na 50 tržišta, ali je rusko tržište najveće i jako važno. Rusiju vide kao partnera i grade svoju poslovnu "priču" u Rusiji, zatim Uzbekistanu, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Kirgistanu, Bjelorusiji, gotovo u svim državama bivšeg SSSR-a.

U Rusiji JGL zapošljava 205 ljudi, a najviše se prodaju nazalni dekongestivi, zatim dermatološki proizvodi, proizvodi za sprječavanje mučnine na putovanjima te očne kapi. Ruski distributeri kupuju na godinu proizvode JGL vrijedne oko 3 milijarde rubalja, rekao je Usmiani naglasivši da nikada u Rusiji nisu naišli na zatvorena vrata.

Kako je istaknuto, JGL za sada sankcije za Rusiju i probleme između EU i Rusije nije osjetio, a sada su najveće nepoznanice u vezi s ruskim tržištem hoće li 1. siječnja 2020. stupiti na snagu serijalizacija, jer bi tada riječka tvrtka morala mijenjati pakiranja svojih proizvoda te kako će se unutar euroazijske unije implementirati registracije lijekova. Za JGL je važno i kako će izgledati makroekonomski rast u Rusiji sljedećih godina i kako će se to odraziti na kupovnu moć građana te zemlje.

Veleposlanik Azimov je rekao da će situacija biti stabilna. Ruska Federacija želi dobre odnose, poručio je Azimov, koji smatra i da su sankcije nametnute Rusiji štetne i za Rusiju i za druge.

Po njegovim riječima, Rusija bi mogla u Hrvatskoj ostvariti mnoge investicije i više pomoći, primjerice u brodogradnji ili isporuci plina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik