Za startap centar u Zubinom Potoku 28 miliona dinara

Bez autora
Dec 11 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Opštine Zubin Potok Stevan Vulović potpisali su danas sporazum o dodeli bespovratnih sredstava, u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara, za sistemsko unapređenje inovacionih kapaciteta. Popović je, nakon potpisivanja ovog dokumenta, objasnio da će Vlada, preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, finansirati startap u Zubinom Potoku, koji će biti opremljen najboljom tehnologijom, a povezaće ostalih 16 inovacionih startap centara u zemlji. Na Kosovu i Metohiji imamo izvanredne inženjere, učenike i studente i zato je važno da im omogućimo osnivanje startap kompanija i realizaciju istih onakvih inovacionih ideja kakve se sprovode u drugom delu Srbije, objasnio je on.

Za startap centar u Zubinom Potoku 28 miliona dinaraMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Opštine Zubin Potok Stevan Vulović potpisali su danas sporazum o dodeli bespovratnih sredstava, u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara, za sistemsko unapređenje inovacionih kapaciteta.

Popović je, nakon potpisivanja ovog dokumenta, objasnio da će Vlada, preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, finansirati startap u Zubinom Potoku, koji će biti opremljen najboljom tehnologijom, a povezaće ostalih 16 inovacionih startap centara u zemlji.

Na Kosovu i Metohiji imamo izvanredne inženjere, učenike i studente i zato je važno da im omogućimo osnivanje startap kompanija i realizaciju istih onakvih inovacionih ideja kakve se sprovode u drugom delu Srbije, objasnio je on.

Takođe, kako je dodao, veoma je bitno da se u južnoj srpskoj pokrajini razvija ekonomska komponenta koja će omogućiti inženjerima, mladima u školama ili na fakultetima da svoje inovacione ideje pretoče u rezultat ili servis koji može da se plasira na srpsko tržište ili u svet.

Vulović je, ističući da je ovo prvi startap na Kosovu i Metohiji, rekao da je njegova svrha da se zadrže mladi koji su diplomirali na Univerzitetu u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Cilj ovog projekta jeste sistematsko unapređenje inovacionih kapaciteta koji treba da omoguće efikasniju upotrebu resursa, odgovoran odnos prema životnoj sredini, povećanje kvaliteta života svih građana, kao i razvoj inovacionog preduzetništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik