Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru više za 0,2 odsto

Bez autora
Dec 12 2019

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru 2019. godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku više za 0,2 odsto.Potrošačke cene u novembru 2019. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,5 odsto, dok su u odnosu na decembar 2018. godine u proseku više za 1,4 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u novembru 2019. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama obrazovanje, odeća i obuća, restorani i hoteli.

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru više za 0,2 odstoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru 2019. godine, u odnosu na prethodni mesec, u proseku više za 0,2 odsto.

Potrošačke cene u novembru 2019. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,5 odsto, dok su u odnosu na decembar 2018. godine u proseku više za 1,4 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u novembru 2019. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama obrazovanje (0,7 odsto), odeća i obuća (0,5 odsto), restorani i hoteli (0,4 odsto).

U grupama hrana i bezalkoholna pića i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana cene su povećane za po 0,3 odsto, a u grupama stan, voda, električna energija, gas i druga goriva i rekreacija i kultura za po 0,1 odsto.

Pad cena registrovan je u grupama transport, alkoholna pića i duvan i zdravstvo za po 0,1 odsto, dok se cene ostalih proizvoda i usluga nisu bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik