Izvoz voća veći za 5 odsto, najviše jabuka, malina i kajsija

Bez autora
Dec 15 2019

Izvoz voća na osnovu desetomesečnih podataka u ovoj godini veći je za 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kaže Zoran Keserović predsednik društva voćara Vojvodine i dodaje da je dobro to što je jabuke izvezeno za 16 odsto više nego 2018. godine. Takođe, najveći pomak u izvozu je ostvaren kod sveže maline i kajsije. Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, održano je savetovanje o savremenoj proizvodnji voća. Predsednik društva voćara Vojvodine, profesor doktor Zoran Keserović, kaže da je ova godina za voćarsku proizvodnju zbog nepovoljnih vremenskih prilika bila teška, ali da je bez obzira na sve to ostvaren dobar rezultat u izvozu voćnih vrsta.

Izvoz voća veći za 5 odsto, najviše jabuka, malina i kajsijaIzvoz voća na osnovu desetomesečnih podataka u ovoj godini veći je za 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kaže Zoran Keserović predsednik društva voćara Vojvodine i dodaje da je dobro to što je jabuke izvezeno za 16 odsto više nego 2018. godine.

Takođe, najveći pomak u izvozu je ostvaren kod sveže maline i kajsije.

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, održano je savetovanje o savremenoj proizvodnji voća.

Predsednik društva voćara Vojvodine, profesor doktor Zoran Keserović, kaže da je ova godina za voćarsku proizvodnju zbog nepovoljnih vremenskih prilika bila teška, ali da je bez obzira na sve to ostvaren dobar rezultat u izvozu voćnih vrsta.

Iz zemljoradničke zadruge Voćar iz Slankamena kažu da je godina bila dobra za jabuku i da su ostvareni dobri prinosi.

Predsednik Društva voćara Vojvodine profesor doktor Zoran Keserović kaže da je u ovoj godini ostvaren izvoz voćnih vrsta u vrednosti od preko 600 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik