„Telenor” će za 5G mrežu koristiti i opremu „Huaveja”

Bez autora
Dec 15 2019

Norveški „Telenor” saopštio je da će opremu „Huaveja” koristiti za razvoj i nadogradnju 5G mreže, kao i za održavanje postojeće 4G mreže.Telenor je nešto ranije saopštio da je odabrao švedsku kompaniju „Erikson” kao ključnog provajdera tehnologije za svoju telekomunikacionu mrežu pete generacije u Norveškoj. Mi ćemo, međutim, sarađivati i s „Huavejem” radi održavanja 4G mreže i poboljšanja 5G mreže u nekim oblastima Norveške, navela je Hane Knudsen, potpredsednica za komunikacije „Telenora”.

„Telenor” će za 5G mrežu koristiti i opremu „Huaveja”Norveški „Telenor” saopštio je danas da će opremu „Huaveja” koristiti za razvoj i nadogradnju 5G mreže, kao i za održavanje postojeće 4G mreže.

Telenor je nešto ranije saopštio da je odabrao švedsku kompaniju „Erikson” kao ključnog provajdera tehnologije za svoju telekomunikacionu mrežu pete generacije (5G RAN) u Norveškoj.

„Mi ćemo, međutim, sarađivati i s „Huavejem” radi održavanja 4G mreže i poboljšanja 5G mreže u nekim oblastima Norveške”, navela je Hane Knudsen, potpredsednica za komunikacije „Telenora”, prenosi Rojters.

Kako je saopštio Telenor, „Erikson” će modernizovati i izgraditi 5G radio pristupnu mrežu (RAN) Telenora.

Modernizacija će trajati četiri-pet godina. Zato će Telenor koristiti opremu od postojećeg RAN dobavljača Huaveja za održavanje 4G mreže i nadogradiće je na 5G pokrivenost u odabranim oblastima Norveške, prenosi Tanjug.

„Telenor”, pod kontrolom države, najveći je norveški telekomunikacioni operater, a aktivan je i u ostatku nordijskog regiona, kao i u pet azijskih zemalja, opslužujući oko 183 miliona klijenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik