Otvorena deonica Surčin–Obrenovac na auto-putu "Miloš Veliki"

Bez autora
Dec 18 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, prisustvovala je danas otvaranju deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Surčina do Obrenovca. Otvaranjem ove deonice, koja je duga 17,6 kilometara, kompletiran je auto-put od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara. Vučić je, obilazeći novi auto-put i veliki most kod Obrenovca na Savi i Kolubari, nakon razgovora sa predstavnicima kineske kompanije CCCC, rekao da će građani za tačno dve godine moći da putuju auto-putem od Beograda do Požege. On je ocenio da će Čačak i okolna mesta procvetati zahvaljujući novoj saobraćajnici, najavivši da će 28. decembra biti predstavljen plan za razvoj, koji, kako je rekao, neće biti samo spisak lepih želja.

Otvorena deonica Surčin–Obrenovac na auto-putu "Miloš Veliki"Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, prisustvovala je danas otvaranju deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Surčina do Obrenovca.

Otvaranjem ove deonice, koja je duga 17,6 kilometara, kompletiran je auto-put od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara.

Vučić je, obilazeći novi auto-put i veliki most kod Obrenovca na Savi i Kolubari, nakon razgovora sa predstavnicima kineske kompanije CCCC, rekao da će građani za tačno dve godine moći da putuju auto-putem od Beograda do Požege.

On je ocenio da će Čačak i okolna mesta procvetati zahvaljujući novoj saobraćajnici, najavivši da će 28. decembra biti predstavljen plan za razvoj, koji, kako je rekao, neće biti samo spisak lepih želja.

To će biti plan sa veoma snažnom reformskom agendom za rast od šest i više odsto do 2025. godine. Želimo da budemo prvi u Evropi po stopi privrednog rasta, poručio je predsednik.

Vučić je, govoreći na svečanom otvaranju pomenute deonice, istakao da svi naši građani treba da budu ponosni na to što učestvuju u izgradnji najvažnijih puteva za Srbiju, u onome što donosi budućnost u ekonomskom i svakom drugom smislu, a što će preporoditi centralnu i zapadnu Srbiju, doneti novu vrednost i novi kvalitet života.

On je dodao da su se danas Beograd i Čačak probudili i odlučili da krenu jedan ka drugom, postali bliži, a time su i sva mesta na tom putu i delu Srbije postala deo jedne velike bliske porodice.

Upravo je to ono što je najbolji poklon Srbiji posle mnogo godina mučenja, tranzicije, uništenih fabrika, zaključio je predsednik Srbije.

Mihajlović je ocenila da je ovo velika godina za infrastrukturu u našoj zemlji, u kojoj je pušteno u saobraćaj 350 kilometara auto-puteva, uz 500 kilometara rehabilitovanih pruga, dodavši da više ništa nije daleko u Srbiji.

Ovaj auto-put ne samo da povezuje mesta, ljude i privredu, već je deo srpske istorije i dokazuje da Srbija, ma koliko da joj je teško, može da napravi velika dela, istakla je ona.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku, Vladi i građanima Srbije, kao i kineskim partnerima, otvaranje ove deonice, istakavši da je novi auto-put ogroman uspeh Srbije, koja je najrazvijenija i najjača u regionu.

Želim da Srbija nastavi da se razvija i da možemo sledeće godine da proslavljamo još više zajedničkih uspeha, poručio je Dodik.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo ocenila je da je otvaranje deonice Surčin–Obrenovac veliki događaj u razvoju Srbije, kao i razvoju saradnje Kine i Srbije, poželevši da čelično prijateljstvo dveju zemalja u narednim godinama dalje napreduje.

Ona je izrazila zadovoljstvo time što je Srbija u poslednjih nekoliko godina postigla velike rezultate u oblasti infrastrukture, a posebno zbog toga što su kineska preduzeća dala svoj doprinos u tome.

Otvaranjem deonice od Surčina do Obrenovca, auto-put "Miloš Veliki" (Koridor 11) će preko Surčinske petlje biti povezan sa Koridorom 10 i Beogradom, što će eliminisati gužve na obrenovačkom putu.

Takođe, vožnja od Surčina do Obrenovca biće besplatna, pošto će se putarina naplaćivati tek od rampe kod Obrenovca. Novi auto-put ima ukupno 12 mostovskih konstrukcija, raspona od 11 do 1.581 metra, kao i dve velike petlje Surčin i Obrenovac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik