Crna pasta za zube sestara iz Sarajeva osvaja američko tržište

Bez autora
Jan 07 2020

Amra i Azra Hajdarević, sestre rođene u Sarajevu, već skoro 20 žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Starija Azra je dugo vremena radila u kozmetičkoj industriji. Baveći se šminkanjem i kozmetikom, shvatila je da brojni proizvodi, posebno pasta za zube, sadrže štetne supstance. Kaže da čak 97 posto pasti za zube u SAD-u dolazi iz Kine. Tako su odlučile pokrenuti vlastiti brend paste za zube, a 2017. su ga konačno su lansirale. Kompanija je bazirana u Los Anegelsu gdje i žive. Njihova kompanija Terra i Co. nudi nekoliko proizvoda, a glavni je pasta za zube Brilliant Black, čiji je glavni sastojak drveni ugalj. Ovo vrhunsko sredstvo za izbjeljivanje su prepoznali američki kupci, ali i mediji. O njima su pisali Vogue, Harpers Bazaar, Wall Street Journal, ELLE Magazine i drugi.

Crna pasta za zube sestara iz Sarajeva osvaja američko tržišteAmra i Azra Hajdarević, sestre rođene u Sarajevu, već skoro 20 žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Starija Azra je dugo vremena radila u kozmetičkoj industriji. Baveći se šminkanjem i kozmetikom, shvatila je da brojni proizvodi, posebno pasta za zube, sadrže štetne supstance.

Kaže da čak 97 posto pasti za zube u SAD-u dolazi iz Kine. Tako su odlučile pokrenuti vlastiti brend paste za zube, a 2017. su ga  konačno su lansirale. Kompanija je bazirana u Los Anegelsu gdje i žive.

Njihova kompanija Terra i Co. nudi nekoliko proizvoda, a glavni je pasta za zube Brilliant Black, čiji je glavni sastojak drveni ugalj.

Ovo vrhunsko sredstvo za izbjeljivanje su prepoznali američki kupci, ali i mediji. O njima su pisali  Vogue, Harpers Bazaar, Wall Street Journal, ELLE Magazine i drugi.

U Vogeu je prije nekoliko dana lifestyle novinarka Bianca Salonga objavila članak o proizvodima savršenim za odmor, među koje je uvrstila i pastu za zube Terra i Co.

- Volim upariti svoju četkicu za zube M Sonic za Terra i Co. Brilliant Black pasta za zube. Sadrži formulu aktivnog drvenog uglja i druge prirodne sastojke, Brilliant Black pomaže uklanjanju tvrdokornih naslaga, plaka i kamenca dok održava zdrav pH balans. Ova posebna i održiva pasta je posebno nježna za one sa osjetljivim zubima i desnima, napisala je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik