U decembru potrošnja domaćinstava veća za 18,3 odsto

Bez autora
Jan 12 2020

Obračunata potrošnja električne energije domaćinstava na području banjalučke "Elektrokrajine" u decembru je iznosila je 81,8 gigavatčasova, što je za 18,3 odsto više u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz ovog preduzeća.Elektrokrajina svake godine u zimskim mjesecima - decembru, januaru, februaru i martu bilježi veću isporuku električne energije domaćinstvima i pravnim licima u poređenju sa ostatkom godine, prvenstveno zbog povećane potrošnje kupaca za potrebe zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora, navedeno je u saopštenju.

U decembru potrošnja domaćinstava veća za 18,3 odstoObračunata potrošnja električne energije domaćinstava na području banjalučke "Elektrokrajine" u decembru je iznosila je 81,8 gigavatčasova, što je za 18,3 odsto više u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz ovog preduzeća.

"Elektrokrajina svake godine u zimskim mjesecima - decembru, januaru, februaru i martu bilježi veću isporuku električne energije domaćinstvima i pravnim licima u poređenju sa ostatkom godine, prvenstveno zbog povećane potrošnje kupaca za potrebe zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora", navedeno je u saopštenju.

Istorijski rekordna mjesečna potrošnja domaćinstava na području koje pokriva "Elektrokrajine" bila je u januaru 2017. godine od 91,6 gigavatčasova.

Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" električnom energijom snabdijeva više od 250.000 kupaca na području gradova Banjaluka, Prijedor i Gradiška i 18 opština u zapadnom dijelu Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik