U Beloj Palanci će biti otvorena fabrika auto delova

Bez autora
Jan 15 2020

Članovi Opštinskog veća Bele Palanka dali su saglasnost na Memorandum o razumevanju Opštine Bela Palanka sa novim investitorom Privrednim društvom ‘’TGRS’’ oko izgradnje fabrike auto delova i otvaranja novih radnih mesta, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Reč je o projektu koji će doprineti lokalnom ekonomskom razvoju opštine Bela Palanka jer će biti zaposleno 350 osoba. Investitor će otvaranje fabrike realizovati sopstvenim  sredstvima i uz pomoć državnih subvencija.

“Izuzetno sam ponosan što smo uz veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića uspeli da dovedemo drugog investitora i nastavimo proces ekonomskog razvoja opštine. U prvoj fazi do 30. juna ove godine biće uposleno 100 radnika na braunfild lokaciji u Beloj Palanci. To je bivša zgrada ‘’Crni Marko’’ i biće data investitoru u zakup posle rekonstrukcije. Reč je o investitoru u oblasti proizvodnje delova za auto industriju. Do sada jestiglo oko 300 radnih biografija građana naše opštine. Krenulo se sa obukama za rad u fabrici gde će se prizvoditi volani za automobile. U drugoj fazi, do kraja 2021. godine biće izgrađena fabrika u industrijskoj zoni “Murica 1“, tako da ćemo do ovog perioda zaposliti 350 Belopalančana“, rekao je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Opština Bela Palanka nastavlja sa sprovođenjem mera populacione politike i u ovoj godini. Izmena Pravilnika o finansijskoj podršci porodici sa novorođenom decom, doneta na sednici Veća, predviđa da svaka porodilja sa teritorije opštine Bela Palanka umesto dosadašnjih 30.000 dinara, dobija novčanu pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Biće nastavljena i podela bebi paketa u ovoj godini, a bračni parovi dobijaće i auto-sedište kako bi se omogućila što bezbednija vožnja za sve bebe.

Opština Bela Palanka  finansiraće postupak vantelesne oplodnje u iznosu od 250.000 dinara. Pravilnik o ovoj finansijskoj pomoći donet je na sednici veća.

I u ovoj  godini biće organizovan besplatan prevoz za sve učenike osnovnih i srednje škole na području opštine koji stanuju na većoj udaljenosti od četiri kilometara od škole.

Besplatan prevoz biće organizovan vozilima u vlasništvu Opštinske uprave i za učenike koji odlaze na takmičenja, članove sekcija Ustanove kulture Remezijana i za članove sportskih klubova.

Doneta je Odluka o dodeli subvencija privatnim preduzetnicima i privrednim društvima za podsticaj zapošljavanja teže zapošljivih lica kroz davanje suvbvencija poslodavcima za zapošljanjanje lica kojima je do sticanja uslova za odlazak u penziju po osnovu godina života ili godina staža osiguranja preostalo najviše 36 meseci.

Ovu pogodnost iskoristilo je do sada 120 ljudi a Opština Bela Palanka je u prethodnoj godini povećala sredstva za ovu meru,navodi se u saopštenju Opštinske uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik