Vlada FBiH dala saglasnost za izgradnju četiri vjetroelektrane

Bez autora
Jan 16 2020

Vlada FBiH je danas Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije dala prethodne saglasnosti u postupku izdavanja energetske dozvole privrednim društvima VE Gradina d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju prve faze vjetroelektrane Gradina, Relax d.o.o. Posušje za izgradnju VE Oštrc, Tomkup d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju VE Baljci i Kamen-Dent d.o.o. Mostar za izgradnju VE Pakline 2.


Premijer Federacije BiH će informacije o aktivnostima u postupku izdavanja ovih energetskih dozvola uputiti Parlamentu Federacije BiH na razmatranje i usvajanje, kako bi Federalno ministarstvo moglo pristupiti aktivnostima propisanim Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanje energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja na izdavanju energetske dozvole.
 
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da za VE Oštrc započne ove aktivnosti jer je ta procedura previđena za vjetroelektrane snage manje od 30 megavata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik