Čak 29 prijava za gradnju drugog kolosijeka pruge Divača-Koper

Bez autora
Jan 19 2020

Kako su priopćili iz državne tvrtke 2TDK, na natječaje za radove glavnih građevina drugog kolosijeka pruge Divača-Koper pristiglo je 29 ponuda. Petnaest za dionicu Divača-Črni Kal i 14 za dionicu Črni Kal-Koper.


Za dionicu Divača-Black Kal ponude su predali: China State Construction Engineering Corporation Ltd., Kolektor CGP u konzorciju s dva turska partnera, turski Cengiz, koji će najvjerojatnije graditi tunel Karavanke, China Construction Construction Corporation, China Construction Communications Ltd., Konzorcij na čelu s austrijskim Marti GmbH, turskom tvrtkom IC Ictas Insaat u partnerstvu sa sarajevskim Euro-asfaltom, Gorenjska građevinska kompanija u konzorciju s češkim Metroslavom i CGP-om iz Novog Sada, konzorcijom na čelu s Power Construction Corp of China Ltd, talijanskom tvrtkom Impresa Pizzarotti & CSpA u partnerstvu s madridskim Acciona Construccion S.A i koprskim Macro 5 Build, d. o. o., konzorcij na čelu s turskom tvrtkom YDA Insaat Ticaret ve Sanayi AS, China Railway, austrijskom tvrtkom Swietelsky Tunnelbau GmbH & Co KG s partnerom, austrijskom tvrtkom Strabag AG u partnerstvu s njemačkim Edom.

Zublin AG i turski Gulermak Agir Sanayi Insaat ve Taahhut A.S i kineska tvrtka China Gezhouba Group Co Ltd u partnerstvu s Ginex international, d. o. o.

Za dionicu Black Kal-Koper prijavilo se četrnaest tvrtki ili konzorcija. Popis podnositelja zahtjeva isti je kao i za dionicu Divača-Črni Kal, osim što tvrtka Marti GmbH nije podnijela zahtjev za izgradnju dionice Črni Kal-Koper u partnerstvu s austrijskim Marti Tunnel AG i slovačkom tvrtkom Tucon.

U prvoj fazi kandidati će morati dokazati kompetenciju, a u drugoj fazi će se odlučivati ​​o cijeni. Posao vrijedi oko 700 milijuna eura, a prva faza, u kojoj će provjeriti kvalifikacije, tko zadovoljava reference, ima dovoljno osoblja i opreme, može potrajati mjesecima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik