Prodavali obuću na Instagramu: Krivične prijave zbog utaje 22 miliona dinara poreza

Bez autora
Jan 19 2020

Inspektori Poreske policije podneli su Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv dva lica iz Beograda. Lica su obavljala neregistrovanu delatnost prometa robe stranog porekla, a prijavljeni su zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje od oko 22 miliona dinara.Osumnjičeni su tokom prethodne tri godine prodavali obuću preko Instagrama po narudžbinama kupaca koristeći lažne adrese i identitet pošiljaoca, a potom su preko kurirske službe isporučivali dobra i naplaćivali usluge. Na taj način ostvarili su prihod od neregistrovane delatnosti u iznosu od 87.233.051 dinara koji im je isplaćen u gotovini od strane kurirske službe.

Inspektori Poreske policije podneli su Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv dva lica iz Beograda.

Lica su obavljala neregistrovanu delatnost prometa robe stranog porekla, a prijavljeni su zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje od oko 22 miliona dinara.

Osumnjičeni su tokom prethodne tri godine prodavali obuću preko Instagrama po narudžbinama kupaca koristeći lažne adrese i identitet pošiljaoca, a potom su preko kurirske službe isporučivali dobra i naplaćivali usluge.

Na taj način ostvarili su prihod od neregistrovane delatnosti u iznosu od 87.233.051 dinara koji im je isplaćen u gotovini od strane kurirske službe. Prihod koji su ostvarili nisu prijavili i nisu obračunali i uplatili porez na dohodak građana u iznosu od 21.808.262 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik