Broj rezervacija pao 70 odsto: Australija izdvaja 76 miliona dolara za turizam

Bez autora
Jan 20 2020

Australijska vlada je saopštila da će pružiti finansijsku pomoć sektoru turizma koji je teško pogođen dugotrajnim požarima. Vlada je saopštila da će za početak izdvojiti 76 miliona dolara kako bi pomogla industriji turizma koja daje više od tri odsto godišnjeg ekonomskog prihoda.Ministar turizma Sajmon Birmingem izjavio je da je broj rezervacija iz inostranstva opao između 30 i 40 odsto, dok lokalni mediji prenose da su domaće rezervacije širom Australije pale za gotovo 70 procenata. Iako je kiša donela izvesno olakšanje, šteta koju su požari naneli turizmu približila se cifri od milijardu australijskih dolara, a do kraja godine mogla bi da premaši 4,5 milijardi australijskih dolara, pokazuju podaci nacionalnih turističkih službi.

Australijska vlada je saopštila da će pružiti finansijsku pomoć sektoru turizma koji je teško pogođen dugotrajnim požarima.

Vlada je saopštila da će za početak izdvojiti 76 miliona dolara kako bi pomogla industriji turizma koja daje više od tri odsto godišnjeg ekonomskog prihoda, preneo je Rojters.

Ministar turizma Sajmon Birmingem izjavio je da je broj rezervacija iz inostranstva opao između 30 i 40 odsto, dok lokalni mediji prenose da su domaće rezervacije širom Australije pale za gotovo 70 procenata. 

Iako je kiša donela izvesno olakšanje, šteta koju su požari naneli turizmu približila se cifri od milijardu australijskih dolara (690 miliona američkih), a do kraja godine mogla bi da premaši 4,5 milijardi australijskih dolara, pokazuju podaci nacionalnih turističkih službi, javio je Rojters.

Do sada su požari odneli 29 života, a procenjuje se da su milioni jedinki faune stradali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik