Prvi čovek Twittera otkrio: „Jedem 7 puta nedeljno, samo večeru“

Bez autora
Jan 22 2020

Kada je izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi obelodanio svoju rigoroznu „wellness“ rutinu prošlog marta, odnosno svoju naviku da jede jedan obrok dnevno, a ponekad da ne unosi hranu ceo vikend, izazvao je priličnu pažnju javnosti.Tada je rekao da mu takozvani povremeni post pomaže da se usresredi i da je to za njega „bila nova dimenzija“. Prošle nedelje, Dorsi je ažurirao saznanja javnosti o svojim kontroverznim navikama posta. Ovih dana, Dorsei jede „sedam obroka svake nedelje, samo večeru“, što verovatno znači da vikendom više ne preskače hranu.

Kada je izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi obelodanio svoju rigoroznu „wellness“ rutinu prošlog marta, odnosno svoju naviku da jede jedan obrok dnevno, a ponekad da ne unosi hranu ceo vikend, izazvao je priličnu pažnju javnosti.

Tada je rekao da mu takozvani povremeni post pomaže da se usresredi i da je to za njega „bila nova dimenzija“.

Prošle nedelje, Dorsi je ažurirao saznanja javnosti o svojim kontroverznim navikama posta.

Ovih dana, Dorsei jede „sedam obroka svake nedelje, samo večeru“, što verovatno znači da vikendom više ne preskače hranu, piše Bizlife.

Prema njegovim ranijim svedočenjima, večera za Dorsija je „zaista veliki obrok“ koji se sastoji od proteina poput ribe, piletine ili odrezaka i „puno zelenila“, uključujući salatu od rukole ili spanaća, špargli ili klica. „A zatim, za dezert pomešam različite bobice, možda malo tamne čokolade“, rekao je u martu.

Iako je “povremeni post” (intermittent fasting), u koje m jedete tokom šest do osam sati, a ostatak dana postite, u Silicijumskoj dolini postao trend, kao i među brojnim slavnim ličnostima poput Dženifer Aniston, još nema dovoljno istraživanja na ljudima da bi se utvrdilo bilo da je održiva ili zdrava dugoročno.

A stručnjaci su saglasni da post koji traje duže od 12 sati može biti opasan, posebno za osobe koje imaju specifična zdravstvena stanja ili uzimaju određene lekove, podaci su američkog Nacionalnog instituta za zdravlje.

Dorsi je takođe rekao da pokušava da meditira dva sata svakog dana.

Dorsi, prema navodima iz 2018., praktikuje drevni oblik meditacije nazvan “vipassana”, koji je „izuzetno bolan i zahtevan fizički i mentalni rad“.

Taj oblik meditacije zahteva da ljudi sede prekrštenih nogu 30 do 45 minuta bez pomeranja.

Dorsi nije jedini teh milijarder koji ima blago rečeno neuobičajene prehrambene navike. Suosnivač Epla Stiv Džobs nekada je postio, i jeo bi samo voće, orašaste plodove, semenke i žitarice. Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts pojeo bi Tang pakete u prahu ranih dana kompanije, jer nije želeo da troši vreme na obedovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik