pretraga

kursna lista

RS

BA

HR

MK

EUR 118.2078
USD 100.3036
CHF 104.5902
GBP 133.1169
CAD 77.7325
HRK 15.9097
BAM 60.4387
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818

Пет милиони долари грантови за пет „НВО“

Пет милиони долари грантови за пет „НВО“Повеќе од 5 милиони долари грантови, денеска американската Агенција за меѓународен развој им додели на пет невладини организации за поддршка на проекти поврзани со претприемништвото и енергетската ефикасност.

Центарот за започнување на бизнис од Битола доби грант вреден над 1,3 милиони долари, Македонската занаетчиска трговска организација доби тригодишен грант вреден нешто помалку од 265 илјади долари, Центарот за претприемништво и извршен развој доби близу 2 милиони долари за тригодишен период, МДС Ти Нет доби грант од 150.000 долари, а Хабитат Македонија, грант од 1,5 милиони долари.

„Во областа на енергетската ефикасност во домаќинствата, изготвија проект вреден 1,5милиони американски долари, за имплементација на подобрување на енергетската ефикасност во 30 згради, со станари главно со ниски приходи во седум поголеми градови во земјата.

- Покрај тоа проектот ќе вклучува и практикантска работа за учениците од завршните години на стручните училишта“, изјави Роберт Вуртз, директор УСАИД.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share