Pošta Srbije počela sa izdavanjem vremenskih žigova

Bez autora
Apr 09 2012

Pošta Srbije od ponedeljka, 9. aprila 2012. godine, nudi pravnim i fizičkim licima novu uslugu – izdavanje vremenskih žigova, koja elektronskom potpisu daje vremensku dimenziju i dodatni kvalitet sa aspekta funkcionalnosti i pravne važnosti. Početkom marta Pošta Srbije je registrovana za izdavanje vremenskih žigova koji imaju višestruku namenu u prometu elektronskih dokumenata.Osim što potvrđuje tačno vreme potpisivanja elektronskog dokumenta i njegovo postojanje pre vremenskog žigosanja, vremenski žig omogućava verifikaciju e-potpisa i posle isteka ili opoziva elektronskog sertifikata potpisnika.

Pošta Srbije počela sa izdavanjem vremenskih žigovaPošta Srbije od ponedeljka, 9. aprila 2012. godine, nudi pravnim i fizičkim licima novu uslugu – izdavanje vremenskih žigova, koja elektronskom potpisu daje vremensku dimenziju i dodatni kvalitet sa aspekta funkcionalnosti i pravne važnosti.

Početkom marta Pošta Srbije je registrovana za izdavanje vremenskih žigova koji imaju višestruku namenu u prometu elektronskih dokumenata. Osim što potvrđuje tačno vreme potpisivanja elektronskog dokumenta i njegovo postojanje pre vremenskog žigosanja, vremenski žig omogućava verifikaciju e-potpisa i posle isteka ili opoziva elektronskog sertifikata potpisnika, navodi se u saopštenju.

Najznačajniju primenu vremensko žigosanje će imati u domenu arhiviranja elektronske dokumentacije, jer garantuje autentičnost elektronskog dokumenta bez obzira na status elektronskog sertifikata potpisnika. Vremenski žig u kombinaciji sa elektronskim potpisom i odgovarajućim korisničkim aplikacijama predstavlja potreban i dovoljan uslov da se u skladu sa važećim pravnim okvirima pređe sa papirnog na elektronsko poslovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik