U četvrtak počinje sajam privrede u Valjevu

Bez autora
Apr 24 2012

Deveti sajam privrede Kolubarskog okruga ove godine će se održati od 26. do 28. aprila u Omni Centru u Valjevu. Prijavljeno je učešće oko 150 izlagača iz raznih delatnosti koji su zakupili 60 izložbenih štandova, a očekuje se da će na Sajmu biti predstavljeno do 30.000 različitih proizvoda i artikala.Sajam će ove godine i zvanično biti najveći tog tipa u zapadnoj Srbiji. Na devetom SPREG-u biće do sada najveći broj izlagača, a između ostalog, jedan kvalitetan izlagački prostor omogućava dobru prezentaciju učesnika Sajma.

Sajam privrede - SPREG 2012 u ValjevuDeveti sajam privrede Kolubarskog okruga ove godine će se održati od 26. do 28. aprila u Omni Centru u Valjevu.

Prijavljeno je učešće oko 150 izlagača iz raznih delatnosti koji su zakupili 60 izložbenih štandova, a očekuje se da će na Sajmu biti predstavljeno do 30.000 različitih proizvoda i artikala. Sajam će ove godine i zvanično biti najveći tog tipa u zapadnoj Srbiji.

“Potrudili smo se da na devetom SPREG-u bude do sada najveći broj izlagača, a između ostalog, što sada imamo i jedan kvalitetan izlagački prostor koji omogućava dobru prezentaciju učesnika Sajma. Inače, Sajam je značajan za Grad zato što okuplja na jednom mestu veliki broj privrednika i svih onih koji žele da predstave svoje proizvode, ne samo iz Kolubarskog okruga nego i šire i tu pre svega mislim na mala i srednja preduzeća. Naš zadatak je da im stvorimo mogućnost da se predstave i naprave kontakte sa drugim potencijalnim partnerima”, rekao je gradonačelnik grada Valjeva Zoran Jakovljević i dodao da očekuje da će ovogodišnji SPREG biti do sada najuspešniji ne samo zbog broja prijavljenih izlagača, već i zbog odgovarajućeg prostora gde se održava.

Pomoćnik gradonačelnika Radivoje Milutinović najavio je da će se tokom predstojećeg Sajma organizovati i brojni prateći programi u znatnoj meri sadržajniji nego prethodnih godina. “Na Sajmu će se održati i prezentacija velikih trgovinskih lanaca kao što su Intermarše, Merkator, DIS, Tempo, kao i sastanci sa predstavnicima ovih trgovinskih lanaca i rukovodstva Grada. Takođe, dogovorena je i poseta velikog prerađivača sokova iz Italije, kompanije “Zuegg” sa kojima će i gradonačelnik imati sastanak, a iskoristićemo i našu sajamsku manifestaciju da se oni upoznaju sa našim prerađivačima, kako bi nastavili razgovore u pravcu stvaranja uslova za buduću saradnju”, naglasio je Milutinović.

Organizator Sajma Aleksandar Grujić, vlasnik i direktor Agencije za marketing “Gatti” istakao je da će sajamski prostor u Omni Centru u zatvorenom biti površine od 1.000 metara kvadratnih i da je to reprezentativan prostor za manifestaciju ovog tipa. “Značajno je to što će se na Sajmu ove godini, od ukupnog broja prijavljenih izlagača predstaviti čak 80 odsto firmi koje su proizvođači, a vrlo malih broj onih koji se bave uslužnim delatnostima. Osim firmi iz lokalnih samouprava iz Kolubarskog okruga, na Sajmu će učestvovati i izlagači iz 16 drugih gradova i opština Srbije”, rekao je Grujić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik