Palić proglašen za turistički prostor

Bez autora
Apr 26 2012

Vlada Republike Srbije donela je 12. aprila odluku da se Palić proglasi turističkim prostorom. S obzirom da Palić, zbog svojih vrednosti, karakteristika i prioritetne turisitčke namene, zahteva poseban režim organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite, Vlada Republike Srbije donela je odluku da se Palić proglasi za turistički prostor “Palić”, a za njegovog upravljača određen je d.o.o. “Park Palić“. Osnovni cilj proglašenja turističkog prostora “Palić” je organizacija, uređenje, opremanje, zaštita turističkog prostora i upravljanje njime u cilju povećanja mogućnosti plasmana na tržištu, boljeg korišćenja raspoloživog turističkog potencijala u skladu sa principima održivog razvoja i postizanja socio-ekonomskih ciljeva prostora i šire regije.

Palić proglašen za turistički prostorVlada Republike Srbije donela je 12. aprila odluku da se Palić proglasi turističkim prostorom.

S obzirom da Palić, zbog svojih vrednosti, karakteristika i prioritetne turisitčke namene, zahteva poseban režim organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite, Vlada Republike Srbije donela je odluku da se Palić proglasi za turistički prostor “Palić”, a za njegovog upravljača određen je d.o.o. “Park Palić“.

Osnovni cilj proglašenja turističkog prostora “Palić” je organizacija, uređenje, opremanje, zaštita turističkog prostora i upravljanje njime u cilju povećanja mogućnosti plasmana na tržištu, boljeg korišćenja raspoloživog turističkog potencijala u skladu sa principima održivog razvoja i postizanja socio-ekonomskih ciljeva prostora i šire regije.

Ključne prirodne atrakcije Turističkog prostora “Palić” su jezero Palić, Omladinsko jezero, Park prirode Palić i Barokni par, a stvorene atrakcije čine Vodotoranj, Velika terasa, Muzički paviljon, Letnja pozornica, Ženski štrand, Muški štrand, Vila Lujza, Sovin grad – Bagoljvar, Tramvajska stanica i Veliki park.

Turistički prostor “Palić” organizuje se u pet tematskih zona: Zona “MICE/golf/vodeni sportovi”, Zona “Park 1840”, Zona “Porodice/spa/wellness”, Zona “Sport i lido” i Ruralna zona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik