pretraga

kursna lista

RS

BA

HR

MK

EUR 120.2219
USD 108.7194
CHF 112.9374
GBP 169.6133
CAD 83.9832
HRK 15.8326
BAM 61.4685
EUR 1.955830
CAD 1.372188
HRK 25.805732
CHF 1.845904
GBP 2.779980
USD 1.777624
RSD 1.630917
CAD 5.303495
CZK 0.280470
CHF 7.127303
GBP 10.727746
USD 6.853003
EUR 7.585589
PLN 1.833286
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
22.05.2012.Dnevnik

„Алкалоид“ доби интегрирана еколошка дозвола

„Алкалоид“ доби интегрирана еколошка дозвола„Алкалоид“ доби интегрирана еколошка дозвола од Министерството за животна средина и просторно планирање, со што се вброи во листата со одговорни компании, кои во секојдневните производствени операции се грижат и водат сметка за интегрирано спречување и за контрола на загадувањето на животната средина.

Поради усогласување со законската регулатива во земјава и со законодавството на ЕУ, како и поради интегрирано спречување и контрола на загадувањето, „Алкалоид“ АД Скопје подготовките за добивање ваква дозвола ги започна во 2007 година, потфат за кој се вложени над половина милион евра.

Од компанијата соопштија дека грижата за животната околина е еден од долгорочните принципи на деловната политика на „Алкалоид“ АД Скопје, а согласно со начелата на добрата производствена практика системот за управување со животната средина е дел од интегрираниот систем за управување со квалитетот.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share