Rađa se najveći marketinški gigant

Bez autora
Jul 29 2013

Američka marketinška kompanija Omnikom i francuska Publisis saopštile su da će se spojiti u najveću marketinšku firmu na svetu, vrednu 35,1 milijardu dolara.Sadašnji izvršni direktor Omnikoma Džon Ren i njegov kolega iz Publisisa Moris Levi zajednički će voditi kompaniju. Akcionari obe kompanije imaće po oko 50 odsto akcija nove Publisis Omnikom Grupe.

Rađa se najveći marketinški gigantAmerička marketinška kompanija Omnikom i francuska Publisis saopštile su da će se spojiti u najveću marketinšku firmu na svetu, vrednu 35,1 milijardu dolara.

Sadašnji izvršni direktor Omnikoma Džon Ren i njegov kolega iz Publisisa Moris Levi zajednički će voditi kompaniju.

Akcionari obe kompanije imaće po oko 50 odsto akcija nove Publisis Omnikom Grupe. Svi dosadašnji akcionari Publisisa dobiće za svaku akciju te kompanije specijalnu dividendu od jednog evra, dok će svi vlasnici akcija Omnikoma dobiti za svaku akciju 0,813 akcija nove kompanija plus bonus od dva dolara i kvartalni bonus na dividende.

Na osnovu finalne cene na dan 26. Jula 2013, Publicis Omnicom Group će izaći na tržište sa kapitalom od oko 26.5 milijardi Eura.

Nova kompanija zapošljavaće više od 130.000 ljudi i biće na Njujorškoj i Pariskoj berzi. Očekuje se da će konačno spajanje biti završeno do marta 2014. godine, prenosi BBC.

Spajanje dve velike markentiške kompanije moglo bi da dovede do smanjenja konkurentnosti na tom tržištu, a konflikt klijenata takodje bi mogao da bude problem.

Sada će se u jednoj kompaniji kao klijenti naći Koka-kola (Coca-Cola Co.), Pepsiko (PepsiCo), Mekdonalds (McDonald's), Jam brends (Yum Brands, vlasnik brenda KFC ), Tako bel (Taco Bell) i drugi.

Publicis Omnicom Group od danas na jednom mestu uključuje svetske agencije kao što su Leo Burnett, BBDO, Saatchi & Saatchi, DDB, TBWA, Publicis Worldwide, Ketchum, StarcomMediaVest, OMD, BBH, MSLGROUP, ZenithOptimedia, i još mnoge druge…

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik