Povoljno poslovno okruženje ključno za nove investicije

Bez autora
Jan 22 2014

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović sastao se danas sa generalnim sekretarom Međunarodne organizacije poslodavaca Brentom Viltonom i predstavnicima Unije poslodavaca Srbije.Vilton je u obraćanju novinarima, nakon sastanka u prostorijama Ministarstva privrede, iskazao podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi koje će doprineti tome da se što pre osete njihovi pozitivni efekti na domaću privredu. On je ukazao na to da će razvijanje privatnog sektora dovesti do povećanja investicija i otvaranja novih radnih mesta, i naglasio da je nephodno da Srbija stvori povoljno poslovno okruženje kako bi se privukla nova ulaganja.

Povoljno poslovno okruženje ključno za nove investicijeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović sastao se danas sa generalnim sekretarom Međunarodne organizacije poslodavaca Brentom Viltonom i predstavnicima Unije poslodavaca Srbije.

Vilton je u obraćanju novinarima, nakon sastanka u prostorijama Ministarstva privrede, iskazao podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi koje će doprineti tome da se što pre osete njihovi pozitivni efekti na domaću privredu.

On je ukazao na to da će razvijanje privatnog sektora dovesti do povećanja investicija i otvaranja novih radnih mesta, i naglasio da je nephodno da Srbija stvori povoljno poslovno okruženje kako bi se privukla nova ulaganja.

Vilton je na poziciji generalnog sekretara Međunarodne organizacije poslodavaca od 2011. godine. Kao predstavnik biznisa, tesno sarađuje sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN za biznis i ljudska prava i odgovoran je za odnose sa svetskim organizacijama sindikata.

Međunarodna organizacija poslodavaca je jedina mreža privatnog sektora na svetskom nivou. Osnovana je 1920. godine u Londonu, i trenutno broji 150 članova nacionalnih organizacija poslodavaca iz 143 zemlje.

Osnovni zadatak ove organizacije jeste zaštita interesa poslodavaca u socijalno-ekonomskim debatama u UN i multilateralnim sistemima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik