Rade Ljubojević je "EY Preduzetnik godine"

Bez autora
Feb 23 2014

Revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young saopštila je da je Rade Ljubovević, osnivač i predsednik domaćeg privrednog društva "Sirogojno Company" d.o.o., drugi dobitnik nagrade "EY Preduzetnik godine" u Srbiji.Kompanija "Sirogojno Company" je lider u proizvodnji smrznutog voća i povrća, kao i proizvodnji džempera, a Rade Ljubojević poneo je nagradu u konkurenciji od 22 prijavljenih kandidatkinja i kandidata iz 8 gradova Srbije. Kao dobitnik ove nagrade u Srbiji, Rade Ljubojević će predstavljati našu zemlju na izboru za "Svetskog Preduzetnika godine", koji EY svake godine organizuje u Monte Karlu u junu mesecu.

Rade Ljubojević je EY Preduzetnik godineRevizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young saopštila je da je Rade Ljubovević, osnivač i predsednik domaćeg privrednog društva "Sirogojno Company" d.o.o., drugi dobitnik nagrade "EY Preduzetnik godine" u Srbiji.

Kompanija "Sirogojno Company" je lider u proizvodnji smrznutog voća i povrća, kao i proizvodnji džempera, a Rade Ljubojević poneo je nagradu u konkurenciji od 22 prijavljenih kandidatkinja i kandidata iz 8 gradova Srbije.

Kao dobitnik ove nagrade u Srbiji, Rade Ljubojević će predstavljati našu zemlju na izboru za "Svetskog Preduzetnika godine", koji EY svake godine organizuje u Monte Karlu u junu mesecu.

"Sirogojno Company" je porodična kompanija iz Sirogojnа osnovana 1992. godine. Danas je osnovna delatnost ove kompanije otkup svežeg voća proizvedenog u ekološki zdravom okruženju, njegova obrada, prerada, dalja prodaja i plasman na domaćem i stranim tržištima. U poslednjih 10 godina, kompanija se dokazala kao jedna od vodećih u Srbiji za proizvodnju zamrznutog voća i povrća, a od 2010. godine počinje i sa proizvodnjom sušenog voća i povrća i njegovim izvozom na različita tržišta. Kompanija, takođe radi na edukaciji domaćinstava koja se bave poljoprivredom u Zlatiborskoj regiji i na društveno-korisnim aktivnostima koje bi unapredile okruženje i razvoj zajednice u kojoj posluju.

"Nagrada "EY preduzetnik godine" predstavlja priznanje ne samo za mene, već i za moju porodicu i za sve zaposlene u firmi Sirogojno Company, kao i za kooperante sa kojima sarađujemo. Veoma sam ponosan na činjenicu da smo zajedno u jednom malom zlatiborskom selu izgradili firmu čiji proizvodi se uspešno prodaju na svih pet kontinenata. Srećan sam i što je to neko u Srbiji prepoznao i nagradio“ izjavio je Rade Ljubojević neposredno po završetku svečane ceremonije. "Ova nagrada takođe predstavlja obavezu i motivaciju za sve nas u firmi Sirogojno Company da dalje razvijamo svoje poslovanje  i istovremeno pomažemo razvoj lokalne zajednice, utičući na poboljšanje uslova života u regionu u kome poslujemo", dodao je Rade Ljubojević.

Nagrade su takođe dodeljene Dejanu Dramićaninu, osnivaču kompanije "Bitgear WDS" d.o.o. u kategoriji "EY Inovativni Preduzetnik godine" i Vladimiru Prelovcu, osnivaču kompanije "Prelovac Media" d.o.o. u kategoriji "EY Brzorastući Preduzetnik godine".

Osim dobitnika nagrade, u finalu su se, po izboru žirija, našli: Biljana Jovanović (Luna d.o.o.), Goran Kovačević (Gomex d.o.o.), Dragomir Lazović (Matis d.o.o.), Željko Tomić (Osa računarski inženjering d.o.o.) i Zoran Vukadinović (Sto posto d.o.o.).

"EY Preduzetnik godine" (EY Entrepreneur Of The Year) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu, koja postoji već dvadeset i sedam godina i razlikuje se po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu, i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom i inovativnošću. Nagrada se dodeljuje izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije. "EY Preduzetnik godine" organizuje se u više od 140 gradova i 50 zemalja širom sveta, a u Srbiji se dodeljuje po drugi put.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik