Otvoren centar za socijalno preduzetništvo

Bez autora
Feb 26 2014

Sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas svečanom otvaranju Centra za inkluziju, inovaciju i integraciju "In centar" i u ime grada primio plaketu za podršku ovom projektu, koji je višestruko koristan. Prema njegovim rečima, socijalnom preduzetništvu ubuduće će se posvećivati mnogo pažnje.Grad Beograd će ovom centru davati pravne i ekonomske savete, pomagaće preduzetničke akcije, uz neformalnu edukaciju marginalizovanih grupa. Ovakvi projekti su važni jer se tako pomažu mala i srednja preduzeća, kao i grupe koje nemaju načina da se uključe u društveni život.

Otvoren centar za socijalno preduzetništvoSekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas svečanom otvaranju Centra za inkluziju, inovaciju i integraciju "In centar" i u ime grada primio plaketu za podršku ovom projektu, koji je višestruko koristan. Prema njegovim rečima, socijalnom preduzetništvu ubuduće će se posvećivati mnogo pažnje.

Grad Beograd će ovom centru davati pravne i ekonomske savete, pomagaće preduzetničke akcije, uz neformalnu edukaciju marginalizovanih grupa. Ovakvi projekti su važni jer se tako pomažu mala i srednja preduzeća, kao i grupe koje nemaju načina da se uključe u društveni život. Grad je formirao sopstveni centar za socijalno preduzetništvo i jedna od prvih odluka Privremenog organa bilo je imenovanje direktora ove ustanove. Uskoro se očekuje i njegovo otvaranje na Trgu Nikole Pašića. Na taj način grad pokazuje da brine o ovoj oblasti, rekao je Vesić.

"In centar" je inovativna i jedinstvena platforma za socijalno preduzetništvo, koja svojim delovanjem podržava razvoj socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Grad Beograd je logistički i tehnički podržao projekat. Osnivanje su podržali i Ambasada Kraljevine Norveške u Republici Srbiji, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, opština Stari grad i drugi.

Usluge "In centra" kreirane su tako da ostvaruju bitan društveni cilj. Prihodima ostvarenim prodajom usluga podržavaju se ideje socijalnog preduzetništva u Srbiji, čime one postaju dugoročno održive, i ulaže se u neformalno obrazovanje marginalizovanih grupa stanovništva. Prostor centra od 400 kvadratnih metara je kompletno pristupačan osobama sa invaliditetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik