Novi Sad: Subvencije za otvaranje novih radnih mesta

Bez autora
Mar 04 2014

Grad Novi Sad raspisao je 28.02.2014. godine Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Grada Novog Sada u 2014. godini.U okviru Akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada za 2014. godinu, a radi povećanja broja zaposlenih na teritoriji Grada, predviđene su i subvencije za otvaranje novih radnih mesta. Ta mera predstavlja državnu pomoć male vrednosti koja se odobrava poslodavcima iz privatnog sektora radi zapošljavanja nezaposlenih lica koja se vode na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Sadu.

Novi Sad: Subvencije za otvaranje novih radnih mestaGrad Novi Sad raspisao je 28.02.2014. godine Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Grada Novog Sada u 2014. godini.

U okviru Akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada za 2014. godinu, a radi povećanja broja zaposlenih na teritoriji Grada, predviđene su i subvencije za otvaranje novih radnih mesta.

Ta mera predstavlja državnu pomoć male vrednosti koja se odobrava poslodavcima iz privatnog sektora radi zapošljavanja nezaposlenih lica koja se vode na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Sadu. Subvencije za otvaranje novih radnih mesta odobravaju se poslodavcima u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara, po zaposlenom licu.

Pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mesta može da ostvari poslodavac sa sedištem na teritoriji Grada, pod uslovom da zapošljava nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Novi Sad na novootvorenim radnim mestima, da podnese zahtev sa biznis planom, da nije smanjivao broj zaposlenih u poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kome je podnet zahtev, da uredno izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za zaposlene i da ispuni druge uslove u skladu sa Javnim pozivom.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namenu.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka 110a, ili putem telefona na brojeve 021/452-414, 021/66-14-085 i 021/66-24-282, kao i ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik