Mustafajev: Stvoreni povoljni uslovi za investitore iz Azerbejdžana

Bez autora
Mar 05 2014

Vlada Crne Gore je blagovremeno stvorila sve povoljne uslove za investitore iz Azerbejdžana koji imaju interes za ulaganja u sektore energetike, nekretnina i poljoprivrede, ocijenjeno je danas na poslovnom forumu u Podgorici. Ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev rekao je na poslovnom forumu u Privrednoj komori da se 24. aprila navršava šest godina od uspostavljanja diplomatslkih odnosa između dvije država i da je u tom periodu učinjeno mnogo. U Crnoj Gori su zaista stvoreni svi povoljni uslovi za realizaciju poslovne aktivnosti. Za biznismene postoji poslovica – Bolje je jednom vidjeti nego deset puta čuti. Danas imamo divnu mogućnost da se ubijedimo u to da su u Crnoj Gori zaista stvoreni dobri uslovi za ulaganje i realizaciju investicija, kazao je Mustafajev. On je saopštio da su važni pravci saradnje u sektoru energetike, kao i da postoji nekoliko investicionih projekata za koje postoji dobra mogućnost saradnje, posebno u oblasti nekretnina i poljoprivrede.

Mustafajev: Stvoreni povoljni uslovi za investitore iz AzerbejdžanaVlada Crne Gore je blagovremeno stvorila sve povoljne uslove za investitore iz Azerbejdžana koji imaju interes za ulaganja u sektore energetike, nekretnina i poljoprivrede, ocijenjeno je danas na poslovnom forumu u Podgorici.

Ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev rekao je na poslovnom forumu u Privrednoj komori da se 24. aprila navršava šest godina od uspostavljanja diplomatslkih odnosa između dvije država i da je u tom periodu učinjeno mnogo.

- U Crnoj Gori su zaista stvoreni svi povoljni uslovi za realizaciju poslovne aktivnosti. Za biznismene postoji poslovica – Bolje je jednom vidjeti nego deset puta čuti. Danas imamo divnu mogućnost da se ubijedimo u to da su u Crnoj Gori zaista stvoreni dobri uslovi za ulaganje i realizaciju investicija – kazao je Mustafajev.

On je saopštio da su važni pravci saradnje u sektoru energetike, kao i da postoji nekoliko investicionih projekata za koje postoji dobra mogućnost saradnje, posebno u oblasti nekretnina i poljoprivrede.

Crnogorski ministar ekonomije Vladimir Kavarić je podsjetio na projekat u kojem je državnoj naftnoj kompaniji Azerbejdžana, SOCAR, u dugoročni zakup dat lokalitet Orjenski bataljon u Kumboru.

Kavarić je poručio azerbejdžanskim investitorima da dolaskom u Crnu Goru dolaze u zemlju koja ima najkonkurentniji poreski sistem u okruženju.

- Spremni smo da ga i dalje unapređujemo u skladu sa onim što su zahtjevi tržišta i globalne konkurencije – kazao je Kavarić.

Tokom poslovnog foruma potpisani su memorandumi o razumijevanju između PKCG i crnogorske Agencije za promociju investicija (MIPA) i azerbejdžanske fondacije za promociju izvoza i investicija (AZPROMO).

Ranije danas u vili Gorica Mustafajev i Kavarić potpisali su Protokol sa prve sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju dvije države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik