Osniva se domaća berza električne energije

Bez autora
Mar 05 2014

Srbija osniva domaću berzu električne energije, koja će se zvati Sepeks, najavio je direktor tog javnog preduzeća Nikola Petrović. Prema njegovim rečima, u tom preduzeću, francuski partener, kompanija Epeks spot će imati 25 odsto vlasništva, a Elektromreža Srbije 75 procenata.Vlada nam je odobrila formiranje berze. Osnovaćemo je zajedno sa francuskom kompanijom jer ona ima veliko iskustvo u trgovini električnom energijom, rekao je Petrović navodeći da Epeks drži tržista Francuske i Nemačke.

Osniva se domaća berza električne energijeSrbija osniva domaću berzu električne energije, koja će se zvati Sepeks, najavio je direktor tog javnog preduzeća Nikola Petrović.

Prema njegovim rečima, u tom preduzeću, francuski partener, kompanija Epeks spot će imati 25 odsto vlasništva, a Elektromreža Srbije 75 procenata.

"Vlada nam je odobrila formiranje berze. Osnovaćemo je zajedno sa francuskom kompanijom jer ona ima veliko iskustvo u trgovini električnom energijom", rekao je Petrović navodeći da Epeks drži tržista Francuske i Nemačke.

On je rekao da se formiranje kompanije planira za treći kvartal ove godine, a puna funkcionalnost se očekuje u prvom kvartalu 2015.

"Posle formiranja očekujemo spajanje sa susednim berzama u regionu. To će se verovatno desiti u trećem kvartalu 2015. godine", dodao je Petrović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik