Boksiti: Tri ponude za saradnju

Bez autora
Mar 09 2014

Na javni poziv za poslovno-tehničku saradnju sa Rudnicima boksita dostavljene su tri ponude rekao je stečajni upravnik nikšićkog preduzeća, Zdravko Cicmil. On je kazao da su stigle tri ponude u zapečaćenim kovertama i da je njihovo otvaranje zakazano za ponedjeljak u deset sati u Privrednom sudu. Stečajna uprava Rudnika boksita pozvala je krajem februara sve zainteresovane da u roku od osam dana dostave ponude za poslovno-tehničku saradnju. Ponuđač za poslovno-tehničku saradnju bi, prema javnom pozivu, preuzeo obavezu da neće smanjiti stečajnu masu dužnika i da će u potpunosti organizovati proces proizvodnje. Ponuđač bi se takođe obavezao da podmiri sve troškove poslovanja u periodu ugovorene poslovno-tehničke saradnje, obezbijedi fond za isplatu bruto zarada radno angažovanima za ugovorni period, kao i godišnju proizvodnju od najmanje 200 do 250 hiljada tona rude, kompozit kvalitetnog i nekvalitetnog boksita.

Boksiti: Tri ponude za saradnjuNa javni poziv za poslovno-tehničku saradnju sa Rudnicima boksita dostavljene su tri ponude rekao je agenciji Mina-business stečajni upravnik nikšićkog preduzeća, Zdravko Cicmil.

On je kazao da su stigle tri ponude u zapečaćenim kovertama i da je njihovo otvaranje zakazano za ponedjeljak u deset sati u Privrednom sudu.

Stečajna uprava Rudnika boksita pozvala je krajem februara sve zainteresovane da u roku od osam dana dostave ponude za poslovno-tehničku saradnju.

Ponuđač za poslovno-tehničku saradnju bi, prema javnom pozivu, preuzeo obavezu da neće smanjiti stečajnu masu dužnika i da će u potpunosti organizovati proces proizvodnje.

Ponuđač bi se takođe obavezao da podmiri sve troškove poslovanja u periodu ugovorene poslovno-tehničke saradnje, obezbijedi fond za isplatu bruto zarada radno angažovanima za ugovorni period, kao i godišnju proizvodnju od najmanje 200 do 250 hiljada tona rude, kompozit kvalitetnog i nekvalitetnog boksita.

Ponuđač treba da dostavi i odgovarajuće bankarske garancije i popiše stanje prozvedene rude i dopremljene na utovarno-pretovarnu rampu Gračanica, koju bi platio stečajnom dužniku odmah nakon zaključenja ugovora.

Stečajni upravnik zadržava pravo da bez ikakvih posljedica odustane od izbora ponuda po tom javnom pozivu.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot u Rudnicima boksita, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije preduzeća.

U Rudnicima boksitima je odlukom sudije Ivana Kovačevića, a na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog duga od 1,59 miliona eura, 19. novembra uveden stečaj.

Ukupno prijavljenih potraživanja ima oko 130 miliona eura, od čega država potražuje oko 11 miliona eura, a radnici oko 4,5 miliona eura.

Kombinat aluminijuma (KAP) najviše potražuje, oko 43 miliona eura i kompanija Shasta universal INVC registrovana na Britanskim djevičanskim ostrvima sa potraživanjem od 21,5 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik