Podržan Prijedlog zakona o javnim nabavkama

Bez autora
Mar 09 2014

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je Prijedlog zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, uz 25 usvojenih amandmana.Komisija je na sjednici u Sarajevu usvojila 21 amandman koji je predložio poslanik Niko Lozančić /HDZ/, tri amandmana Kluba Saveza za bolju budućnost BiH i jedan amandman poslanika Ante Domazeta /SDP/. Usvojeni amandmani su usaglašeni sa Agencijom za javne nabavke i Sigmom - inicijativom EU i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj /OECD/.

Podržan Prijedlog zakona o javnim nabavkamaKomisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je Prijedlog zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, uz 25 usvojenih amandmana...

Komisija je na sjednici u Sarajevu usvojila 21 amandman koji je predložio poslanik Niko Lozančić /HDZ/, tri amandmana Kluba Saveza za bolju budućnost BiH i jedan amandman poslanika Ante Domazeta /SDP/.

Usvojeni amandmani su usaglašeni sa Agencijom za javne nabavke i Sigmom - inicijativom EU i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj /OECD/.

Na prijedlog zakona upućeno je čak 89 amandmana, a uložili su ih i poslanik Nermina Zaimović-Uzunović i predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Emir Kabil.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić /SNSD/ ocijenio je da Prijedlog zakona o javnim nabavkama, koji je pripremila Agencija za javne nabavke BiH, predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na važeći.

- Predloženi zakon kvalitetno je urađen i sa svojih 125 članova definiše brojna pitanja koja nisu bila obuhvaćena postojećim zakonom, koji broji 57 članova - istakao je Tomić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik