Energetski sektor razvojna šansa za Srbiju

Bez autora
Mar 09 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Međuvršju kod Čačka da energetski sektor predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju. Dačić je na svečanosti povodom obeležavanja 60 godina rada Hidroelektrane "Elektromorava" i puštanja u rad agregata Hidroelektrane "Međuvršje" istakao da energetski sektor može da ima ulogu pokretača razvoja u našoj zemlji, zajedno sa drugim srodnim delatnostima. On je naglasio da je potrebno stvoriti pravne okvire kako bi se energetski sektor još više razvijao, i podsetio na to da su agregat u Hidroelektrani "Međuvršje" izgradili domaći investitori. Vršilac dužnosti "Elektroprivrede Srbije" Aleksandar Obradović ocenio je da je puštanje u rad agregata u Hidroelektrani "Međuvršje" značajan projekat, a posebno zato što su na njemu radile domaće firme.

Energetski sektor razvojna šansa za SrbijuPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Međuvršju kod Čačka da energetski sektor predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju.

Dačić je na svečanosti povodom obeležavanja 60 godina rada Hidroelektrane "Elektromorava" i puštanja u rad agregata Hidroelektrane "Međuvršje" istakao da energetski sektor može da ima ulogu pokretača razvoja u našoj zemlji, zajedno sa drugim srodnim delatnostima.

On je naglasio da je potrebno stvoriti pravne okvire kako bi se energetski sektor još više razvijao, i podsetio na to da su agregat u Hidroelektrani "Međuvršje" izgradili domaći investitori.

Vršilac dužnosti "Elektroprivrede Srbije" Aleksandar Obradović ocenio je da je puštanje u rad agregata u Hidroelektrani "Međuvršje" značajan projekat, a posebno zato što su na njemu radile domaće firme.

Obradović je najavio da "Elektroprivreda Srbije" planira velike investicije i razvoj obnovljivih izvora energije, i podsetio na to da je u protekloj godini to preduzeće bilo jedno od najprofitabilnijih u zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik