Jačanje ekonomske saradnje Crne Gore i Rumunije

Bez autora
Mar 11 2014

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je juče sa ministrom ekonomije Rumunije, Konstantinom Nitom o daljem unapređenju saradnje dvije države u oblasti ekonomije. Kako je saopšteno iz Vlade, tokom razgovora je iskazano obostrano zadovoljstvo prijateljskim odnosima i kvalitetnom saradnjom dvije države i ocijenjeno da posjeta rumunskog ministra predstavlja podsticaj daljem razvoju ekonomske saradnje i političkog dijaloga na visokom nivou između Crne Gore i Rumunije. Sporazum o ekonomskoj saradnji predstavlja dobru platformu za dalji nastavak saradnje, istakao je premijer Đukanović. On je naglasio da je Crna Gora, u kontekstu evropske integracije, posebno zainteresovana za transfer iskustava Rumunije u oblasti infrastrukturnih projekata, energetike i zaštite životne sredine.

Jačanje ekonomske saradnje Crne Gore i RumunijePredsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je juče sa ministrom ekonomije Rumunije, Konstantinom Nitom o daljem unapređenju saradnje dvije države u oblasti ekonomije.

Kako je saopšteno iz Vlade, tokom razgovora je iskazano obostrano zadovoljstvo prijateljskim odnosima i kvalitetnom saradnjom dvije države i ocijenjeno da posjeta rumunskog ministra predstavlja podsticaj daljem razvoju ekonomske saradnje i političkog dijaloga na visokom nivou između Crne Gore i Rumunije.

- Sporazum o ekonomskoj saradnji predstavlja dobru platformu za dalji nastavak saradnje – istakao je premijer Đukanović.

On je naglasio da je Crna Gora, u kontekstu evropske integracije, posebno zainteresovana za transfer iskustava Rumunije u oblasti infrastrukturnih projekata, energetike i zaštite životne sredine.

Ministar Nita je ponovio punu podršku Rumunije reformskim procesima u Crnoj Gori i njenom članstvu u NATO i EU. On je istakao spremnost i zainteresovanost Rumunije za jačanje saradnje u oblasti energetike, turizma i prehrambene indrustrije, kao i u ostalim privrednim granama od obostranog interesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik