Osvojen zakon o "Elektroprenosu"

Bez autora
Mar 12 2014

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je, bez rasprave, po hitnom postupku usvojio izmjene Zakona o osnivanju Kompanije za prenos električne energije u BiH. Prijedlogom zakona, koji je u hitnu parlamentarnu proceduru uputio Savjet ministara BiH, Skupštini akcionara "Elektroprenosa" omogućava se da na prijedlog Upravnog odbora donosi odluku o raspodjeli dobiti, uključujući i akumuliranu dobit. Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić dogovorili su u januaru, u prisustvu predstavnika Evropske komisije, podjelu do 100 miliona KM prikupljenih prihoda "Elektroprenosa". Na sastanku u Briselu dogovoreno je razdvajanje raspodjele dobiti i investicija ovog preduzeća.

Osvojen zakon o "Elektroprenosu"Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je, bez rasprave, po hitnom postupku usvojio izmjene Zakona o osnivanju Kompanije za prenos električne energije u BiH.

Prijedlogom zakona, koji je u hitnu parlamentarnu proceduru uputio Savjet ministara BiH, Skupštini akcionara "Elektroprenosa" omogućava se da na prijedlog Upravnog odbora donosi odluku o raspodjeli dobiti, uključujući i akumuliranu dobit.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić dogovorili su u januaru, u prisustvu predstavnika Evropske komisije, podjelu do 100 miliona KM prikupljenih prihoda "Elektroprenosa".

Na sastanku u Briselu dogovoreno je razdvajanje raspodjele dobiti i investicija ovog preduzeća.

Predložene izmjene prethodno je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Bošnjački delegati iz SDA ranije su tražili zaštitu vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa ovim zakonom, ali je Ustavni sud BiH utvrdio da nema povrede vitalnog nacionalnog intresa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik