Branding konferencija o marketingu

Bez autora
Mar 13 2014

U sklopu priprema za 04. Branding konferenciju, koja će se održati 13. juna u Sarajevu, ekspertni tim za organizaciju ovog događaja realizirao je regionalno istraživanje aktualnih tema i interesnih sfera marketinških stručnjaka.Kako je saopćeno iz Via Medie, organizatora konferencije, istraživanje je sprovedeno na području Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore na uzorku od 1591. ispitanika koji su eksperti iz oblasti tržišnih komunikacija, marketinga, brandinga, prodaje i predstavnika specijaliziranih medija.

Branding konferencija o marketinguU sklopu priprema za 04. Branding konferenciju, koja će se održati 13. juna u Sarajevu, ekspertni tim za organizaciju ovog događaja realizirao je regionalno istraživanje aktualnih tema i interesnih sfera marketinških stručnjaka...

Kako je saopćeno iz Via Medie, organizatora konferencije, istraživanje je sprovedeno na području Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore  na uzorku od 1591. ispitanika koji su eksperti iz oblasti tržišnih komunikacija, marketinga, brandinga, prodaje i predstavnika specijaliziranih medija.

Prilikom odabira predavača za narednu godinu, prednjačili su predavači iz regiona sa 46 posto zastupljenosti, potom međunarodni stručnjaci sa 28 posto, i na kraju domaći bh. stručnjaci sa 26 posto.

U dijelu analize tematskih sadržaja, 72% ispitanika atraktivnom smatra temu psihologije potrošača, 66% njih zanima upravljanje komunikacijom branda, dok 57% ispitanika želi razgovarati o naprednim upotrebama društvenih mreža. Više od polovine ispitanika izuzetno zanimljivim smatra i razvoj brand identiteta, te kreiranje brand strategije.

Prilikom izbora panelista i predavača koji dolaze iz različitih oblasti, ispitanici najzanimljivijom smatraju  FMCG kategoriju - 18%, financijski sektor - 17%, retail - 14%, humanitarni i društveno odgovorni rad - 13%, ljepotu i modu - 11%, telekomunikacije - 11%, te auto industriju - 8%.  Preostalih 8% odgovora pripada drugim oblastima.

Branding konferencija će i ove godine, poštujući želje marketing eksperata iz cijele regije, ponuditi najsvježije teme i pokrenuti aktuelna pitanja, usmjeravajući učesnike ka kreiranju strateških planova koji će im omogućiti uspjeh na promjenjivom i nepredvidivom lokalnom, regionalnom i internacionalnom tržištu, poručuju organizatori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik