Izgradnja pet hidroelektrana u Vranju

Bez autora
Mar 17 2014

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i direktor italijanske firme "Seći enerđija" Lućano Šipione potpisali su u petak Ugovor o izgradnji pet malih hidroelektrana, vrednosti 9 miliona evra. Ovo je rezultat Sporazuma između Vlada Srbije i italije, a aktivnosti su započete u decembru 2011. godine. Za izradu studije bio je angažovan Institut "Jaroslav Černi" i male hidroelektrane, na osnovu detaljno izrađene analize, biće izgrađene na Banjskoj, Korbevačkoj i Jelašničkoj reci. Ovim smo još jednom potvrdili ozbiljnost i odgovornost kada su u pitanju nove investicije i razvoj lokalne zajednice. Izgradnjom malih hidroelektrana podižemo energetski potencijal, što je vrlo bitno za one koji žele da ulažu u Vranje, izjavio je gradonačelnik Antić. On je i sa direktorom mađarko-austrijske firme "SWR" Johanom Oskarom Ganglom potpisao Sporazum o saradnji. Pomenuto preduzeće se bavi korišćenjem geotermalne energije, a kako ovaj kraj poseduje izuzetne potencijale Vranje je izabrano za ulaganje.

Izgradnja pet hidroelektrana u VranjuGradonačelnik Vranja Zoran Antić i direktor italijanske firme "Seći enerđija" Lućano Šipione potpisali su u petak Ugovor o izgradnji pet malih hidroelektrana, vrednosti 9 miliona evra.

Ovo je rezultat Sporazuma između Vlada Srbije i italije, a aktivnosti su započete u decembru 2011. godine. Za izradu studije bio je angažovan Institut "Jaroslav Černi" i male hidroelektrane, na osnovu detaljno izrađene analize, biće izgrađene na Banjskoj, Korbevačkoj i Jelašničkoj reci.

Ovim smo još jednom potvrdili ozbiljnost i odgovornost kada su u pitanju nove investicije i razvoj lokalne zajednice. Izgradnjom malih hidroelektrana podižemo energetski potencijal, što je vrlo bitno za one koji žele da ulažu u Vranje, izjavio je gradonačelnik Antić.

On je i sa direktorom mađarko-austrijske firme "SWR" Johanom Oskarom Ganglom potpisao Sporazum o saradnji. Pomenuto preduzeće se bavi korišćenjem geotermalne energije, a kako ovaj kraj poseduje izuzetne potencijale Vranje je izabrano za ulaganje. U prvoj fazi planirana su istraživanja u Vranjskoj Banji, a nakon toga izgradnja postrojenja za zagrevanje plasetnika, kao i drugih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije. Za početak biće uposleno 250 radnika, a vrednost investicije iznosi 100 mliona evra.

Ova kompanija, kako se čulo, zainteresovana je da uloži i sredstva za završetak hotela u Vranjskoj Banji.

Na ceremoniji, gosti iz Italije i Mađarske čestitali su gradonačelniku Antiću na nagradama koje je Vranje dobilo u Kanu. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik