Monstat: Porasla industrijska proizvodnja

Bez autora
Mar 17 2014

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prva dva mjeseca porasla je 6,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period. U odnosu na isti prošlogodišnji period, industrijska proizvodnja porasla je u februaru 5,7 odsto i u odnosu na januar 0,4 odsto. Industrijska proizvodnja bilježi pad u odnosu na prosječnu jednomjesečnu proizvodnju iz prošle godine 5,3 odsto, navodi se u saopštenju. Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u februaru u odnosu na januar bile su u prosjeku više 0,3 odsto. Iz Monstata su kazali da su proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u februaru u odnosu na isti mjesec prošle godine bile niže 1,2 odsto, dok su u odnosu na decembar prošle godine bile više 0,4 odsto. Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u prva dva mjeseca u odnosu na uporedni period pale su 1,2 odsto.

Monstat: Porasla industrijska proizvodnjaIndustrijska proizvodnja u Crnoj Gori u prva dva mjeseca porasla je 6,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

U odnosu na isti prošlogodišnji period, industrijska proizvodnja porasla je u februaru 5,7 odsto i u odnosu na januar 0,4 odsto.

“Industrijska proizvodnja bilježi pad u odnosu na prosječnu jednomjesečnu proizvodnju iz prošle godine 5,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u februaru u odnosu na januar bile su u prosjeku više 0,3 odsto.

Iz Monstata su kazali da su proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u februaru u odnosu na isti mjesec prošle godine bile niže 1,2 odsto, dok su u odnosu na decembar prošle godine bile više 0,4 odsto.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u prva dva mjeseca u odnosu na uporedni period pale su 1,2 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik