Nikšićka pekara: Uloženo 2 miliona

Bez autora
Mar 17 2014

Nakon što je kupila Nikšićku pekaru, novi vlasnik Trivit iz Bečeja, uspio je da pokrene proizvodnju u novembru prošle godine, uloži oko dva miliona u obnovu pekare i zaposli 50 radnika. Pekara Trivit CG Nikšić, čiji su vlasnici Dragan i Vera Šćepanović, obnovila je objekte i proizvodne kapacitete, a u asortimanu proizvoda je i trivit – zdravi hljeb od pšenične klice. Prepoznali smo crnogorsko tržište kao brzo rastuće tržište velikog kapaciteta. Svaki početak je težak, u Crnoj Gori smo zatekli pogone koji nijesu pokrenuti skoro tri godine, radnu snagu koja je neobučena i tržište koje nije u potpunosti upoznato sa našim asortimanom. Zadovoljni smo jer smo uspjeli da ponovo pokrenemo proizvodnju, obučimo ljude, a konstantno radimo na tome da potrošači steknu naviku da kupuju svakodnevno naše proizvode, kazala je Vera Šćepanović za Glasnik Privredne komore.

Nikšićka pekara: Uloženo 2 milionaNakon što je kupila Nikšićku pekaru, novi vlasnik Trivit iz Bečeja, uspio je da pokrene proizvodnju u novembru prošle godine, uloži oko dva miliona u obnovu pekare i zaposli 50 radnika.

Pekara Trivit CG Nikšić, čiji su vlasnici Dragan i Vera Šćepanović, obnovila je objekte i proizvodne kapacitete, a u asortimanu proizvoda je i trivit – zdravi hljeb od pšenične klice.

''Prepoznali smo crnogorsko tržište kao brzo rastuće tržište velikog kapaciteta. Svaki početak je težak, u Crnoj Gori smo zatekli pogone koji nijesu pokrenuti skoro tri godine, radnu snagu koja je neobučena i tržište koje nije u potpunosti upoznato sa našim asortimanom. Zadovoljni smo jer smo uspjeli da ponovo pokrenemo proizvodnju, obučimo ljude, a konstantno radimo na tome da potrošači steknu naviku da kupuju svakodnevno naše proizvode'', kazala je Vera Šćepanović za Glasnik Privredne komore.

Nikšićka pekara nije radila od 2011., a Trivit je u obnovu proizvodnje uložio dva miliona eura.

''Još nijesmo uposlili 100 odsto kapaciteta Trivita CG, jer tržište još nije dovoljno veliko da bismo radili punim kapacitetima. Optimalni uslovi za proizvodnju postoje. Uložili smo veliki iznos sredstava u novi vozni park, kao i u pogone koji su renovirani u potpunosti'', precizirala je Šćepanović.

Nikšićka Trivit pekara je jedini proizvođač trivit hljeba u Crnoj Gori. Taj proizvod se radi po ruskoj licenci i ugovoru sa ruskom Akademijom nauka.

''Tonus hljeb je najprodavanija specijalna vrsta hljeba u Srbiji. To je najzdraviji hljeb koji možete da koristite, jer se pravi od cijelog proklijalog zrna pšenice, bez aditiva, boja i konzervanasa. Ima oblik hljeba, ali spada u kategoriju integralnih žitarica. Jedna vekna 300 grama tonus hljeba sadrži dnevne potrebe čovjeka: biljnih vlakana, gvožđa, magnezijuma, B1, E vitamina, lizina, metionina i triptofana”, precizirala je Šćepanović.

Trivit grupa, kako je podsjetila, postoji već 22 godine. U sastavu grupe su tri pekare: Trivit-pek, Bečejska pekara i Trivit CG Nikšić, kao i preduzeće za preradu povrća BAG, Bačko Gradište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik