Prvi korak za elektranu na biomasu

Bez autora
Mar 18 2014

Održan je prvi sastanak s predstavnicima konsultantskog konzorcijuma koji treba da izradi studiju izvodljivosti za izgradnju toplane u Šapcu. Elektrana bi kao energent koristila biomasu. Gradska uprava je saopštila da su na sastanku dogovorene konkretne aktivnosti u prikupljanju podataka neophodnih za izradu studije koja je, kako je istaknuto, korak ka primeni projekta unapređenja daljinskog sistema grejanja u Šapcu. Podseća se da su 12. marta direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju Mateo Patrone i predstavnik konsultantskog konzorcijuma potpisali ugovor o izradi studije izvodljivosti za izgradnju toplane na biomasu. Izrada tog dokumenta, od čijeg zaključka zavisi finansiranje projekta, trajaće narednih tri do četiri meseca. EBRD je obezbedio dodatne donacije u iznosu od 800.000 evra kao pomoć Gradu i Toplani u primeni projekta.

Prvi korak za elektranu na biomasuOdržan je prvi sastanak s predstavnicima konsultantskog konzorcijuma koji treba da izradi studiju izvodljivosti za izgradnju toplane u Šapcu.

Elektrana bi kao energent koristila biomasu.

Gradska uprava je saopštila da su na sastanku dogovorene konkretne aktivnosti u prikupljanju podataka neophodnih za izradu studije koja je, kako je istaknuto, korak ka primeni projekta unapređenja daljinskog sistema grejanja u Šapcu.

Podseća se da su 12. marta direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju Mateo Patrone i predstavnik konsultantskog konzorcijuma potpisali ugovor o izradi studije izvodljivosti za izgradnju toplane na biomasu.

Izrada tog dokumenta, od čijeg zaključka zavisi finansiranje projekta, trajaće narednih tri do četiri meseca. EBRD je obezbedio dodatne donacije u iznosu od 800.000 evra kao pomoć Gradu i Toplani u primeni projekta.

Toliko će koštati izrada svih studija koje će dati odgovore na pitanja kako da Šabac bude energetski efikasniji i tako obezbedi stabilnije grejanje i niže račune za isporučenu toplotnu energiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik