Raspisan četvrti oglas za Kovačnicu

Bez autora
Mar 26 2014

Stečajna uprava Kovačnice, prerađivačke fabrike Kombinata aluminijuma (KAP), raspisala je danas novi oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 700 hiljada eura. Početna cijena na četvrtom tenderu je ista kao i na trećem, koji je propao jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 21. aprila do 12 sati. Otvaranje ponuda zakazano je za 22. april u 11 sati u prostorijama podgoričkog Privrednog suda. Na prodaju su, kaka se navodi u javnom pozivu, ponuđene pokretna i nepokretna imovina, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Dajbabama, proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina.

Raspisan četvrti oglas za KovačnicuStečajna uprava Kovačnice, prerađivačke fabrike Kombinata aluminijuma (KAP), raspisala je danas novi oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 700 hiljada eura.

Početna cijena na četvrtom tenderu je ista kao i na trećem, koji je propao jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 21. aprila do 12 sati. Otvaranje ponuda zakazano je za 22. april u 11 sati u prostorijama podgoričkog Privrednog suda.

Na prodaju su, kaka se navodi u javnom pozivu, ponuđene pokretna i nepokretna imovina, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Dajbabama, proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancije kupcu i prava na naknadni prigovor i reklamaciju. Stečajni upravnik, kako je objašnjeno, ne odgovara za nedostatke na imovini koje kupac utvrdi nakon kupoprodaje.

Ponude mogu dostaviti preduzeća i građani koji po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Ponuđači koji dostave ponudu za kupovinu ukupne imovine dužni su da uplate depozit od 100 hiljada eura.

Uslovi za javno otvaranje ponuda smatraće se ispunjenim ukoliko u predviđenom roku bude dostavljena makar jedna ponuda i ako se na dan otvaranja pojavi najmanje jedan ponuđač.

Stečajni upravnik će u roku od osam dana izabrati najpovoljnijeg ponuđača i proglasiti ga kupcem, a opredjeljujući kriterijum biće kupoprodajna cijena.

Stečajni upravnik će, u slučaju da više ponuđača ponudi istu kupoprodajnu cijenu, prednost dati onome ko ponudi dopunske uslove u pogledu investicija, zapošljavanja radnika ili organizovanja proizvodnje. Ukoliko kupac odustane od kupovine, stečajnu upravnik za kupca može proglasiti drugorangiranog.

Ponude učesnika ne obavezuju prodavca, što znači da stečajni upravnik ima pravo da ne proglasi kupca. Ukoliko ga proglasi, stečajni upravnik ima obavezu da o izboru obavijesti ostale učesnike nadmetanja u roku od tri dana.

Kupac je dužan da u roku od 15 dana od proglašenja zaključi ugovor o kupoprodaji. Stečajna uprava ima obavezu da tri dana nakon proglašenja kupca vrati depozit ostalim učesnicima.

Zainteresovani mogu razgledati imovinu preduzeća svakog dana od osam do 14 sati, počev od objave oglasa do njegovog zatvaranja, odnosno narednih 30 dana.

Do sada su bezuspješna bila tri oglasa za prodaju imovine Kovačnice. Na trećem niko nije dostavio ponudu, a drugo nadmetanje je proglašeno neuspješnim, iako su ponude dostavili Uniprom i Luka Pejović. Iz stečajne uprave preduzeća objašnjeno je da su problematične bile zalihe robe za koje nije jasno da li ih uopšte ima.

Kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, nudila je 600 hiljada eura, od čega 200 hiljada za zalihe, dok je Luka Pejović, kao građanin, ponudio 416 hiljada eura za imovinu, a 220 hiljada usmeno za zalihe. Imovina Kovačnice nuđena je za dva miliona eura. Prvi tender za prodaju imovine Kovačnice, na kojem je Uniprom ponudio 400 hiljada eura, propao je jer je ponuda sadržala više uslova koje stečajni upravnik nije mogao ispuniti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik