Kod privatnika, bez potvrde, od aprila

Bez autora
Mar 26 2014

Ministarstvo zdravlja omogućiće građanima da, od 1. aprila, direktno, bez potvrde, ostvare besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim zdravstvenim ustanovama sa kojima Fond za zdravstveno osiguranje ima potpisan ugovor. Građanima je to omogućeno ukoliko zdravstvenu uslugu ne mogu da ostvare u roku od 30 dana u javnim zdravstvenim ustanovama. Ministarstvo zdravlja, ulagajući dodatne napore, obezbijedilo je uslove da građani direktno i bez nalaza Konzilijuma Kliničkog centra Crne Gore, ostvare zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama, sa kojima Fond ima potpisan ugovor, za operativne procedure, ukoliko se ne mogu obaviti u roku od 90 dana u javnim zdravstvenim ustanovama, kazali su iz tog vladinog resora.

Kod privatnika, bez potvrde, od aprilaMinistarstvo zdravlja omogućiće građanima da, od 1. aprila, direktno, bez potvrde, ostvare besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim zdravstvenim ustanovama sa kojima Fond za zdravstveno osiguranje ima potpisan ugovor.

Građanima je to omogućeno ukoliko zdravstvenu uslugu ne mogu da ostvare u roku od 30 dana u javnim zdravstvenim ustanovama.

„Ministarstvo zdravlja, ulagajući dodatne napore, obezbijedilo je uslove da građani direktno i bez nalaza Konzilijuma Kliničkog centra Crne Gore, ostvare zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama, sa kojima Fond ima potpisan ugovor, za operativne procedure, ukoliko se ne mogu obaviti u roku od 90 dana u javnim zdravstvenim ustanovama“, kazali su iz tog vladinog resora.

Spisak privatnih zdravstvenih ustanova sa kojima Fond ima potpisan ugovor nalazi se na sajtovima Fonda i Ministarstva.

„Ministarstvo zdravlja je, u cilju bolje informisanosti građana, obavezalo sve javne zdravstvene ustanove da na svojim sajtovima postave spisak umreženih privatnih zdravstvenih ustanova, kao i da ga istaknu na vidnim mjestima u svim zdravstvenim objektima“, poručili su oni.

Iz Minisatrstva su podsjetili da, shodno potpisanim ugovorima sa Fondom, građani besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim zdravstvenim ustanovama mogu ostvariti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u oblasti pedijatrije (nefrologija, pulmologija, hematologija) i fizikalne medicine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik