Ponovo oživjela prodaja stanova

Bez autora
Mar 30 2014

Nakon višegodišnjeg zatišja, velika pijaca nekretnina u Crnoj Gori je ponovo „oživjela“. Pijaca stanova prva je otvorila vrata, a sudeći prema vijestima sa tržišta nekretnina, prije svega u primorskim opštinama, Rusi su i dalje na prvom mjestu među njihovim kupcima, a odmah iza njih su građani Srbije. Podaci MONSTAT-a o nekretninama govore o rastu cijene novih stanova u 2013. za 3,2 odsto u odnosu na 2012. godinu. Takođe, povećava se broj prodatih stanova, naročito u novogradnji. Sudeći po najnovijim podacima kompanija koje se bave takvom prodajom, u trećem kvartalu 2013. taj broj je veći oko 30 odsto u odnosu na isti period 2012. godine. Slično je i u prvim mjesecima ove godine.

Ponovo oživjela prodaja stanovaNakon višegodišnjeg zatišja, velika pijaca nekretnina u Crnoj Gori je ponovo „oživjela“. Pobjeda piše da je pijaca stanova prva otvorila vrata, a sudeći prema vijestima sa tržišta nekretnina, prije svega u primorskim opštinama, Rusi su i dalje na prvom mjestu među njihovim kupcima, a odmah iza njih su građani Srbije.

List podsjeća na podatke MONSTAT-a o nekretninama, koji govore o rastu cijene novih stanova u 2013. za 3,2 odsto u odnosu na 2012. godinu. Takođe, povećava se broj prodatih stanova, naročito u novogradnji.

Sudeći po najnovijim podacima kompanija koje se bave takvom prodajom, u trećem kvartalu 2013. taj broj je veći oko 30 odsto u odnosu na isti period 2012. godine. Slično je i u prvim mjesecima ove godine.

Prosječna cijena stana zavisi od grada i lokacije. Budva je, recimo, i u ovome rekorder. U crnogorskoj metropoli turizma, prošle godine je najskuplji kvadrat stana dostigao rekordnih 2.420 eura.

U glavnom gradu, pak, prosječna cijena kvadrata u novogradnji je iznosila 1.110 eura (cijene se kreću između 850 i 1.600 eura), u Baru 931, a u Nikšiću 588 eura.

Kada je riječ o regionu, najskuplji su stanovi u Ljubljani, a najjeftiniji u Skoplju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik