Poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva

Bez autora
Apr 02 2014

Općina Bihać izabrana je među deset općina u Bosni i Hercegovini u EU projekat pod nazivom “Podrška uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva”.Tim povodom održan je sastanak predstavnika Evropske komisije u BiH i Općine Bihać na kojem se razgovaralo o tehničkoj pomoći za pripremanje studije izvodljivosti i nacrtu projekta “ Poslovni park Kamenica”.

Poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništvaOpćina Bihać izabrana je među deset općina u Bosni i Hercegovini u EU projekat pod nazivom “Podrška uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva”.

Tim povodom održan je sastanak predstavnika Evropske komisije u BiH i Općine Bihać na kojem se razgovaralo o tehničkoj pomoći za pripremanje studije izvodljivosti i nacrtu projekta “ Poslovni park Kamenica”.

- Nakon GOLD Projekta Općina Bihać za svoj transparentan rad dobila je i priznanje od delegacije Evropske komisije u BiH koja je između 144 kandidirane poslovne zone u našoj zemlji izabrala Općinu Bihać zajedno sa još devet općina.

Do kraja septembra ove godine biti će završena Studija izvodljivosti Poslovne zone Kamenica, nakon čega će biti održana donatorska konferencija na kojoj će ambasadori zemalja EU u BiH i predstavnici međunarodinh organizacija donirati sredstva za deset poslovnih zona među kojima je i bihaćka poslovna zona Kamenica - kazao je Smail Toromanović, savjetnik načelnika Bihaća.

Općina Bihać potpisati će Memorandum o saradnji sa EUSESBI projektom i kandidirati svoje predstavnike u projektnu radnu grupu koja će voditi aktivnosti na podršci projektnom razvoju, učešću u pripremi financijskog paketa za projekt koji bi trebao osigurati da projekt bude financijski i ekonomski održiv.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik