HS produkt i država u javno-privatnom partnerstvu s 50 milijuna eura

Bez autora
Apr 06 2014

U Karlovcu će se uskoro graditi tvornica streljiva kao zajednički projekt države i HS produkta vrijedan 50 milijuna eura, najavili su u Karlovcu nakon sastanka zatvorenog za javnost premijer Zoran Milanović, ministri unutarnjih poslova i obrane Ranko Ostojić i Ante Kotromanović te vlasnici HS produkta Marko Vuković i Ivan Žabčić. U zajednički posao javno-privatnog partnerstva država će ući sa zemljištem jedne od napuštenih karlovačkih vojarni, u Mekušju ili u Logorištu. Najkasnije za tri godine u novoj tvornici zaposlilo bi se između 70 i 100 radnika. Premijer Milanović rekao je kako je gotovo nevjerojatno kakva je razina kvalitete postignuta u HS produktu te da s vrlo složenim proizvodom, kao što su pištolji i puške, ta tvrtka konkurira na svjetskom tržištu. Ministar Kotromanović rekao je da je plan postići neovisnost, jer se u svakoj ratnoj situaciji najprije postavlja embargo na uvoz streljiva i oružja, te kako je logično da će MORH za potrebe Oružanih snaga kupovati domaće streljivo.

HS produkt i država u javno-privatnom partnerstvu s 50 milijuna euraU Karlovcu će se uskoro graditi tvornica streljiva kao zajednički projekt države i HS produkta vrijedan 50 milijuna eura, najavili su u Karlovcu nakon sastanka zatvorenog za javnost premijer Zoran Milanović, ministri unutarnjih poslova i obrane Ranko Ostojić i Ante Kotromanović te vlasnici HS produkta Marko Vuković i Ivan Žabčić.

U zajednički posao javno-privatnog partnerstva država će ući sa zemljištem jedne od napuštenih karlovačkih vojarni, u Mekušju ili u Logorištu. Najkasnije za tri godine u novoj tvornici zaposlilo bi se između 70 i 100 radnika.

Premijer Milanović rekao je kako je gotovo nevjerojatno kakva je razina kvalitete postignuta u HS produktu te da s vrlo složenim proizvodom, kao što su pištolji i puške, ta tvrtka konkurira na svjetskom tržištu.

Ministar Kotromanović rekao je da je plan postići neovisnost, jer se u svakoj ratnoj situaciji najprije postavlja embargo na uvoz streljiva i oružja, te kako je logično da će MORH za potrebe Oružanih snaga kupovati domaće streljivo.

U HS produktu prošle je godine na testiranje proizvedenog oružja potrošeno pet milijuna komada različitog streljiva, a s rastom proizvodnje planira se da će u 2015. i sljedeće godine trebati po sedam milijuna komada.

Najveće tržište moglo bi biti američko i europsko, ali i Bliski istok te Srednji i Daleki istok.
U karlovačku tvornicu pištolja i pušaka u posljednjih je deset godina uloženo oko milijardu kuna. Trenutačno se gradi suvremena hala za proširenje proizvodnje i 200 novih radnih mjesta, čime će ukupno imati više od dvije tisuće zaposlenih. Oko 97 posto proizvodnje izvozi se ponajprije na američko tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik