Počela obuka za mlade preduzetnike

Bez autora
Apr 06 2014

U prostorijama Kancelarije za mlade juče je počela obuka za buduće mlade preduzetnike koji će u toku programa steći osnovna znanja o biznisu pred objavljivanje predstojećeg konkursa za učešće u „Inkubatoru”.Ovaj program sprovodi se u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, čiji predavači objašnjavaju polaznicima osnove biznis plana, start-ap kredita, način izlaska na tržište i druge elemente poslovnog okruženja. Dragomir Petronijević, direktor Kancelarije za mlade, podsetio je da je početak obuke bio planiran za mesec dana, ali da se zbog velikog interesovanja počelo dve nedelje ranije.

Počela obuka za mlade preduzetnikeU prostorijama Kancelarije za mlade juče je počela obuka za buduće mlade preduzetnike koji će u toku programa steći osnovna znanja o biznisu pred objavljivanje predstojećeg konkursa za učešće u „Inkubatoru”.

Ovaj program sprovodi se u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, čiji predavači objašnjavaju polaznicima osnove biznis plana, start-ap kredita, način izlaska na tržište i druge elemente poslovnog okruženja.

Dragomir Petronijević, direktor Kancelarije za mlade, podsetio je da je početak obuke bio planiran za mesec dana, ali da se zbog velikog interesovanja počelo dve nedelje ranije.

– Njih pedeset je već počelo sa obukom, i kako za sada izgleda, ovaj projekat će u kontinuitetu trajati godinu dana. Podsetiću da je država i u prošlosti davala start-ap kredite, ali ih je dobijao mali broj preduzetnika do 30 godina. Mi to sada želimo da promenimo odnosno želimo da pripremimo mlade da povećaju svoje šanse i budu spremni da konkurišu čim se država odluči za novi konkurs. Raspisaćemo i novi konkurs za nove polaznike „Gnezda”, jer u prošlosti mnogi nisu iskoristili šansu koja im je pružena, nisu dolazili i ispunjavali svoje obaveze – rekao je Petronijević.

Jelena Kosorić, sekretar Suda časti Privredne komore Beograda, istakla je da će ova organizacija pomoći na svaki način, kao i da će, osim onih koji dobiju svoje mesto u „Inkubatoru”, i svi drugi, koji izraze interesovanje, moći da računaju na pomoć.

Prvi krug obuka u zgradi „Beograđanke” trajaće do objavljivanja konkursa Kancelarije za mlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik