RS lider u registraciji preduzeća

Bez autora
Apr 08 2014

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je u Republici Srpskoj stvoren stimulativan ambijent za proizvođače, te da je proces registracije preduzeća pojednostavljen, u čemu je Srpska lider u regionu.Dodik, koji je prisustvovao otvaranju 17. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gdje je došao da podrži 16 izlagača iz Republike Srpske, istakao je da je privredna saradnja na bilo kom nivou važna za Republiku Srpsku i da treba podržati privrednike.

RS lider u registraciji preduzećaPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je u Republici Srpskoj stvoren stimulativan ambijent za proizvođače, te da je proces registracije preduzeća pojednostavljen, u čemu je Srpska lider u regionu.

Dodik, koji je prisustvovao otvaranju 17. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gdje je došao da podrži 16 izlagača iz Republike Srpske, istakao je da je privredna saradnja na bilo kom nivou važna za Republiku Srpsku i da treba podržati privrednike.

"Podrške privredi je primarno pitanje. Vlada Republike Srpske u posljednje vrijeme uložila je velike napore radi stabilizacije ambijenta i uslova privređivanja. Napravili smo ambijent koji je stimulativan za proizvođače, prije svega u realnom sektoru", naveo je Dodik.

On je naglasio da je učinjeno mnogo da proces registracije preduzeća bude pojednostavljen, ističući da je Republika Srpska u tome lider u regionu.

Dodik je naveo da je upravo to izazvalo veliku pažnju na ovom sajmu i da su ga neki privrevrednici pitali kako mogu registrovati firme u Republici Srpskoj.

On je rekao da je Republika Srpska imala privredni rast od dva odsto i da su mjesta poput ovog sajma dobra da se razgovara o problemima u privrednoj saradnji i da se oni rješavaju.

Komentarišići projekat "Južni tok", Dodik je rakao da se finalizuje ugovor sa "Gaspromom" o tome da sva prava i obaveze pripadnu Republici Srpskoj i da u tom pogledu misli da niko ne bi trebalo da pravi probleme u Federaciji i na nivou BiH.

On je dodao da će ove ili početkom iduće sedmice takav prijedlog biti upućen prema institucijama BiH da bi se dobile potrebne saglasnosti. "Tada možemo govoriti je li riječ o opstrukciji ili blokadi", zaključio je Dodik.

Dodik je na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru posjetio štand izlagača iz Republike Srpske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik