Ko su najveći poreski dužnici

Bez autora
Apr 08 2014

Kompanija "Zastava oružje" duguje 6,7 milijardi dinara za poreze i doprinose, a "Simpo" je sa 4,2 milijarde dinara i dalje najveći poreski dužnik među privatnim firmama. Treći i četvrti na ovoj listi "Krušik Valjevo" sa 2,3 milijarde dinara duga i PTT "Namenska" sa 1,8 milijardi dinara.Prema podacima Poreske uprave Srbije, na najnovijem spisku najvećih dužnika su i "Kompanija Borba" koja za poreze duguje 1,7 milijardi dinara, ali i "Monus" koji državi po istom osnovu treba da uplati 1,4 milijarde dinara.

Ko su najveći poreski dužniciNajveći poreski dužnici su "Zastava oružje", "Simpo", "Krušik Valjevo" i PTT "Namenska". FK "Crvena zvezda" nije više na spisku dužnika, a FK "Vojvodina" je gotovo prepolovio svoja dugovanja za tri meseca.

Kompanija "Zastava oružje" duguje 6,7 milijardi dinara za poreze i doprinose, a "Simpo" je sa 4,2 milijarde dinara i dalje najveći poreski dužnik među privatnim firmama, prenosi Tanjug.

Treći i četvrti na ovoj listi "Krušik Valjevo" sa 2,3 milijarde dinara duga i PTT "Namenska" sa 1,8 milijardi dinara.

Prema podacima Poreske uprave Srbije, na najnovijem spisku najvećih dužnika su i "Kompanija Borba" koja za poreze duguje 1,7 milijardi dinara, ali i "Monus" koji državi po istom osnovu treba da uplati 1,4 milijarde dinara.

Na prethodnom spisku dužnika koji je Poreska uprava objavila pre tri meseca, međutim, ta kompanija, čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi, nije se nalazila, a novina u odnosu na spisak iz januara jeste i činjenica da je kompanija "Sloboda" iz Čačka drastično smanjila svoj dug.

Naime, dug te kompanije trenutno iznosi gotovo 146 miliona dinara, dok je pre tri meseca Poreska uprava od ove čačanske fabrike potraživala 2,54 milijarde dinara.

Koncern "Farmakom", u vlasništvu Miroslava Bogićevića, povećao je, od kraja protekle godine do danas, svoj poreski dug za oko pola milijarde dinara, na 1,7 milijardi dinara.

Istovremeno FK "Crvena zvezda", koji je pre tri meseca za poreze i doprinose dugovao oko 437 miliona dinara, sada se ne nalazi na spisku poreskih dužnika, a FK "Vojvodina" je gotovo prepolovio svoja dugovanja, sa 76 miliona dinara na 36,1 milion dinara.

Dug FK "Smederevo" se povećao za oko tri miliona dinara - na 275 miliona dinara.

Luka "Beograd", u vlasništvu Milana Beka, duguje 685 miliona dinara, a preduzeća u vlasništvu Dragana Đurića, "Zekstra", "Optika" i Veterinarski zavod - državi duguju 461 milion dinara.

Poreska uprava objavila je danas spisak najvećih poreskih dužnika na dan 26. 3. 2014. godine, na kome se ne nalaze dužnici koji su u postupku reprograma dugovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik