Samsung i UNESCO najavili prvo globalno partnerstvo

Bez autora
Apr 09 2014

Kompanija Samsung Electronics i organizacija UNESCO najavile su partnerstvo sa ciljem da učenicima u zemljama u razvoju omoguće pristup boljem obrazovanju spajanjem iskustva UNESCO-a na terenu sa rešenjima Samsungove Digitalne učionice.Ovo partnerstvo direktno podržava pet glavnih sektora programa organizacije UNESCO za obrazovanje, kulturu, prirodne nauke, društvene i humanističke nauke, komunikaciju i informisanje. Sporazum su na Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju potpisali Seok Pil Kim, izvršni potpredsednik Samsunga i Irina Bokova, generalni direktor organizacije UNESCO.

Samsung i UNESCO najavili prvo globalno partnerstvoKompanija Samsung Electronics i organizacija UNESCO najavile su partnerstvo sa ciljem da učenicima u zemljama u razvoju omoguće pristup boljem obrazovanju spajanjem iskustva UNESCO-a na terenu sa rešenjima Samsungove Digitalne učionice.

Ovo partnerstvo direktno podržava pet glavnih sektora programa organizacije UNESCO za obrazovanje, kulturu, prirodne nauke, društvene i humanističke nauke, komunikaciju i informisanje.

Sporazum su na Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju potpisali Seok Pil Kim, izvršni potpredsednik Samsunga i Irina Bokova, generalni direktor organizacije UNESCO.

U Samsungu obrazovanje vidimo kao okosnicu koja nacijama omogućava da realizuju svoj potencijal kako bi izgradile održiva i jaka društva gde ljudi mogu da napreduju. Zajednička vizija obrazovanja i kulture Samsunga i organizacije UNESCO omogućiće ovom partnerstvu da na značajan način doprinese zajednicama širom sveta, i inspirisaće mlade ljude da uzmu budućnost u svoje ruke, rekao je, Seok Pil Kim, izvršni potpredsednik Samsunga.

Samsung je čvrsto rešen da različitim inicijativama doprinese boljoj globalnoj zajednici. Među njima su i Digitalne učionice koje mogu da premoste digitalni jaz i stvaraju bolje obrazovno okruženje, kao i Tehnički instituti osmišljeni sa ciljem da pruže profesionalnu obuku za učenike i mlade tehničare. Takođe, Samsung obezbeđuje različite obrazovne inicijative kao što su kućno školovanje za decu sa invaliditetom u Rusiji, pametne škole u francuskim bolnicama za decu sa dugotrajnom hospitalizacijom i digitalne biblioteke u Jugoistočnoj Aziji.

Inicijativa „Mobilno učenje“ organizacije UNESCO teži da pruži obrazovanje za sve tako što će ponuditi pametnije načine da se podrži proces učenja putem mobilnih uređaja. Projekat će omogućiti kompaniji Samsung i organizaciji UNESCO da ostvare saradnju i konkretan progres na polju obrazovanja pri čemu će se saradnja u budućnosti proširiti na oblast kulture i nauke.

Sporazum između UNESCO-a i kompanije Samsung pravi je primer inovativnih saveza koji su neophodni kako bi se konsolidovale osnove društava znanja kakva su nam potrebna u 21. veku, naglasila je Irina Bokova, generalni direktor organizacije UNESCO i dodala da će ovakav sporazum pomoći da uključe mobilne tehnologije u obrazovne sisteme, kao i da pruže kvalitetno učenje za devojčice i dečake, žene i muškarce, gde god se nalazili

Samsung i UNESCO su već sarađivali na više nacionalnih projekata kao što su Obrazovanje za održivi razvoj u Vijetnamu i Onlajn platforma „Put svile“ kako bi se sačuvala znanja o istoriji trgovačkih puteva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik