U Jagodini otvorena italijanska fabrika za proizvodnju kuhinja

Bez autora
Apr 10 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić otvorio je danas u Jagodini italijansku fabriku za proizvodnju kuhinja "Mobil turi", koja zapošljava 80 radnika i trenutno proizvodi 60 kuhinja dnevno. Dačić je tom prilikom rekao da je ono što je aktuelna Vlada Srbije radila, a što će nastaviti i nova vlada, jeste preduzimanje svih mera kako bi se uspostavio podsticajni sistem za strane investitore koji bi doveo do povećanja broja zaposlenih u Srbiji. On je poručio da mu je drago što u Jagodini ima toliko investitora iz Italije, koja je na prvom mestu u spoljnotrgovinskoj razmeni sa našom zemljom. Prema njegovim rečima, najvažniji interes jeste to da Srbija ima što više zaposlenih, kao i da se obezbedi povećanje bruto društvenog proizvoda.

U Jagodini otvorena italijanska fabrika za proizvodnju kuhinjaPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić otvorio je danas u Jagodini italijansku fabriku za proizvodnju kuhinja "Mobil turi", koja zapošljava 80 radnika i trenutno proizvodi 60 kuhinja dnevno.

Dačić je tom prilikom rekao da je ono što je aktuelna Vlada Srbije radila, a što će nastaviti i nova vlada, jeste preduzimanje svih mera kako bi se uspostavio podsticajni sistem za strane investitore koji bi doveo do povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

On je poručio da mu je drago što u Jagodini ima toliko investitora iz Italije, koja je na prvom mestu u spoljnotrgovinskoj razmeni sa našom zemljom.

Prema njegovim rečima, najvažniji interes jeste to da Srbija ima što više zaposlenih, kao i da se obezbedi povećanje bruto društvenog proizvoda.

U poslednjih 14 godina, industrijska proizvodnja u Srbiji povećana je tek za nekoliko procenata, podsetio je premijer i poručio da našoj zemlji nije dovoljan jedan korak napred, već joj je potrebno više velikih koraka kako bi sustigla one države koje su bile daleko iza nas, a danas su u Evropskoj uniji.

Dačić je ocenio da Srbija ima dovoljno kapaciteta, znanja i snage, kao i političke saglasnosti o tome koje korake treba preduzimati kako bi bilo što više novih fabrika.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković rekao je da je ovo treća italijanska fabrika u tom gradu, i poručio investitorima da u Srbiji danas postoji politička sigurnost, a samim tim i sigurnost za investitore.

Vlasnik italijanske kompanije "Mobil turi" Vito Turi najavio je da će narednih meseci broj zaposlenih u fabrici u Jagodini biti povećan na približno 120, što će omogućiti da se dnevno proizvodi 130 kuhinja.

On je potvrdio da "Mobil turi" planira i izgradnju nove fabrike u Industrijskoj zoni u Jagodini, na površini od 40.000 kvadratnih metara, koja će zaposliti 250 radnika.

Investicija u otvaranje fabrike "Mobil turi" vredna je tri miliona evra, a pogon čija je površina 2.000 kvadratnih metara nalazi se u hali nekadašnje Barutane, koju je grad Jagodina kupio od Vojske Srbije sa ciljem da tu bude otvorena industrijska zona.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ministar saobraćaja u Vladi Srbije Aleksandar Antić i savetnik premijera Ivica Tončev.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik